Skip to content

Холера у Дніпрі: журналісти перевірили інформацію про загрозу епідемії

Холера у Дніпрі – чи дійсно існує загроза? Нещодавно соцмережами почали активно ширитись дописи про спалах захворювання у місті. Наші журналісти дізнались, чи відповідає ця інформація дійсності. Повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на ДніпроTV.

«Очікується поява холерної палички у воді. Вище за течією річок, впадаючих у Дніпро, почали розкладатися трупи», – така інформація днями ширилась соцмережами у Дніпрі.

Місцеві активісти почали наводити паніку серед населення. У той же час, дніпряни в такі чутки не вірять. Загалом випадки захворювання в Україні були зареєстровані в 1998, 1999, 2007 та 2011 роках. Останній спалах холери в нашій країні стався у Маріуполі. Тоді зафіксували 33 випадки захворювання та 24 випадки вібріоносійства.

Нагадаємо, у  минулому році, через воєнні дії з боку країни-агресорки рф, ситуація наближалася до спалаху епідемії холери також у Маріуполі.

Проте чи буде вона у саме у Дніпрі? Та чи можна вірити чуткам — ми запитали у спеціалістів.

«Центр профілактики контролю хвороб постійно проводить санітарно-гігієнічний моніторинг навколишнього середовища, здійснюють лабораторні дослідження. Можливо люди могли прочитати інформацію на їхньому сайті, про те що висіяно в якійсь з річок холероподібний вібріон, але він не викликає саму холеру. Наголошую: холероподібний вібріон – не є вірулентним для людини. Він може викликати легкі розлади в роботі шлунково кишкового тракту, гастроентерит і все», – сказала головна спеціалістка Головного управління Держродспоживслужби в Дніпропетровській області Маргарита Малишева.

Холера, каже пані Маргарита, є ендемічною для країн Азії, Близького Сходу, Африки, Південної та Центральної Америки. Для України загроза саме епідемії холери мінімальна.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: