Skip to content

«Укрпошта» відмовляється від бандеролей: що треба знати дніпрянам

АТ «Укрпошта» не прийматиме та не доставлятиме бандеролі. Такі зміни випливають із нового закону «Про поштовий зв’язок», який вступив у силу 25 травня. Після 1 липня можна буде надсилати лише посилки, які можна оформити онлайн в особистому кабінеті або в мобільному застосунку та одразу й оплатити. А марки знадобляться лише для відправки листів. Про це повідомляється на офіційному сайті Укрпошти, пише «Наше Місто».

Новий закон стане підґрунтям для впровадження нових послуг, пов’язаних з ІТ-технологіями, зокрема нових засобів оплати та способів доставки відправлень. Також, відповідно до нового закону, «Укрпошта» матиме змогу змінювати процеси та підходи в своїй роботі, надавати клієнтам якісно новий сервіс, роблячи його простим і зрозумілим.

«Відміна бандеролей жодним чином не позначиться на гаманцях клієнтів: доставка по Україні бандеролі вагою до 0,25 кг коштує стільки ж, скільки і доставка листа аналогічної маси, тобто 18 грн для непріоритетного та 22,5 грн для пріоритетного відправлення. Вартість листа та бандеролі вагою до 1 кг коштує 36 грн та 45 грн, а вагою до 2 кг – 48 та 60 грн відповідно», – йдеться в повідомленні «Укрпошти».

Також з 1 червня «Укрпошта» знижує тарифи на доставку посилок у США. Як повідомив гендиректор компанії, це стало можливо завдяки підписаній з Поштою США угоді PRIME.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: