Skip to content

Ціни на АЗС підскочать: в Україні хочуть повернути податки на пальне

Ксенія Куземко

З 1 першого липня в Україні хочуть повернути податки на пальне до довоєнних ставок. Відтак – вартість бензину, газу та дизпалива – теж зміниться. На табло заправок побачимо ціни вищі щонайменше на кілька гривень. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на 11 канал.

Вже у липні ціни на табло можуть дещо змінитися, бо в Україні хочуть повернути податки на пальне, як було до початку вторгнення. Тобто ПДВ на нафтопродукти підняти з 7 до 20 % і збирати акциз.

Відтак вартість пального підскочить і для споживачів, запевняють експерти нафторинку.

Утім фахівці пояснюють податкові пільги ввели тільки на кризовий період, аби в умовах стабільності підтримати бізнес і захистити українців від цінового шоку. Але надалі так діяти держава більше не може, бо просідає бюджет.

Тай рішення про повернення податків ще не ухвалила Верховна Рада. Над цим парламентарі ще працюватимуть та розглядатимуть кілька сценаріїв. І збір акцизу і ПДВ лише один із варіантів.

Поки зміни не внесуть причин для подорожчання пального немає, ба більше фахівці кажуть є потенціал для зниження ціни. Лише впродовж останнього місяця бензин подешевшав на півтори гривні.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: