Site icon Наше Місто

Рецепт від бабусі: торт “Вишиванка” з маком та коньяком

Торт “Вишиванка” відрізняється від класичних десертів. Зазвичай його печуть на Різдво, Великдень, день народження, весілля, проте можна приготувати й на кожен день. Зверніть увагу, що в кінцевому результаті ви отримаєте достатньо великий торт, яким можна нагодувати велику компанію. Не дивлячись на те, що багато хто слідкує за фігурою, іноді варто побалувати себе солодкою випічкою, пише сайт “Наше місто” з посиланням на 24 канал.

Інгредієнти для тіста:

Для макової начинки:

Для сирної начинки:

Для крему:

Для помадки:

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь охолоджуємо у холодильнику. Яйця розділяємо на білки та жовтки.

У глибоку миску просіюємо борошно з розпушувачем, потім натираємо туди холодне масло. Перетираємо все в крихту, додаємо цукор, жовтки та сметану.

Розділяємо тісто навпіл, в одну половину всипаємо какао, перемішуємо. Розділяємо кожну частину ще на 2 частини – має вийти 4 шматочки тіста, кожен загортаємо у харчову плівку. Частини тіста без какао прибираємо в холодильник на 1 годину, а ті, що з какао – на 30 хвилин у морозильну камеру, потім на 30 хвилин у холодильник.

Поки тісто охолоджується, готуємо начинки. Для першої – макової – перемелюємо мак доти, доки він не побіліє, заливаємо окропом і даємо настоятися 30 – 40 хвилин, потім віджимаємо. У невеликому посуді збиваємо білки з цукром до стійких піків, потім акуратно лопаткою з’єднуємо з маком.

Для сирної начинки перетираємо через сито сир, додаємо в нього цукор та яйця, ретельно перемішуємо. Просіюємо через сито крохмаль, додаємо в масу разом із ваніллю.

Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером.

На її дно викладаємо щільним шаром порцію світлого тіста, потім половину сирної начинки, потім половину макової. Зверху тремо темне тісто. Випікаємо у розігрітій духовці приблизно 35 хвилин.

Охолоджуємо 20 хвилин у формі, потім виймаємо та ставимо на обробну дошку. Повторюємо те саме і випікаємо другий корж.

Коли обидва коржі охолонуть, беремося до приготування крему. Вершкове масло для крему заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно розм’якло. Потім збиваємо його міксером, додаємо згущене молоко, коньяк, какао і перемішуємо до однорідності.

Формуємо торт: наносимо весь крем на один із коржів, рівномірно розподіляючи по всій поверхні. Другий корж перевертаємо та викладаємо на перший – темним тістом до крему. Боки стягуємо харчовою плівкою та прибираємо торт на 2 години в холодильник.

Для приготування помадки вершки виливаємо в маленький сотейник і доводимо майже до кипіння. Знімаємо з вогню, вводимо нарізаний шоколад, перемішуємо до однорідності. Горіхи подрібнюємо ножем.

Знімаємо з охолодженого торта харчову плівку, поливаємо зверху помадкою та посипаємо горіховою крихтою. Відправляємо в холодильник на 6 – 8 годин для просочення.

Категорія: Новини Дніпра, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version