Skip to content

Кримінальні новини Дніпра 23 травня: знищення ювілейної цілі та службова недбалість

Ксенія Куземко

Кримінальні новини Дніпра 23 травня: знищення ювілейної цілі та службова недбалість

Знищення ювілейної цілі, вогняна одноповерхівка та службова недбалість: про ці та інші події Дніпра за вівторок, 23 травня, дивіться у відео-дайджесті Дніпра оперативного, пише «Наше місто».

Підозрілий кермувальник

У Дніпрі у Самарському районі патрульні зупинили Запорожець із характерними слідами ДТП. Чоловік, який перебував за кермом авто, повідомив, що у нього немає посвідчення водія. Поліцейські з’ясували, що раніше він був позбавлений водійських прав. Під час спілкування у водія виявили ознаки сп’яніння та запропонували пройти огляд. Прилад Драгер показав вміст алкоголю у крові – 3,48 проміле. Це перевищення норми більш ніж 17 раз. Правоохоронці склали на громадянина протокол та усунули його від кермування.

Заручник колодязя

Сьогодні, 23-го травня, поблизу вулиці Бестужева Самарського району міста Дніпро, собака впав в покинутий комунікаційний колектор та потребував допомоги. Рятувальники прибувши на місце події встановили, що десь на 3 метри знаходиться чотирилапий та потребує допомоги. Надзвичайники за допомогою драбини та рятувальної мотузки дістали з пастки бідолашного пухнастика. Він відбувся легким переляком.

Ювілейна ціль

Вночі 22 травня, під час масованої атаки по Дніпру та області, один з підрозділів Дніпровської зенітної ракетної бригади знищили «ювілейну ціль» — російську крилату ракету  повітряного базування Х-101. Російська крилата ракета Х-101 стала ювілейною, сотою ліквідованою ціллю підрозділу Дмитра Ш. Тієї ночі бійці Дніпровської зенітної ракетної бригади знищили чотири такі ракети, а також півтора десятки іранських ударних дронів “Shahed”.

Службова недбалість

На Дніпропетровщині судитимуть колишнього інспектора податкової служби за службову недбалість зі збитками на понад 70 мільйонів гривень. За даними слідства, фігарантку справи під час перевірки гірничо-збагачувального комбінату виявила, що підприємство не сплатило екологічний податок у повному розмірі. Вона не зазначила про ці порушення в акті перевірки. Це дозволило комбінату ухилитись від сплати мільйонів гривень податку. Через недбалість посадовиці держава зазнала збитків на понад 70 мільйонів гривень. Наразі обвинувальний акт стосовно колишнього інспектора скерували до суду.

Вогняна одноповерхівка

Вчора до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Василя Кука Шевченківського району міста Дніпро. За викликом негайно були направлені вогнеборці у складі двох чергових відділень. По прибуттю рятувальників до місця події встановлено, що пожежа виникла всередині одноповерхового будинку на території приватного домоволодіння. Вогнем пошкоджено речі домашнього вжитку та меблі на загальній площі 15 кв. м. На щастя внаслідок події загиблих та травмованих немає. Займання вдалося загасити менш як за півгодини.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: