Site icon Наше Місто

Зарядка на всю ніч: чи можна залишати смартфон у розетці

Увімкнути телефон у розетку ввечері, а вранці отримати повністю заряджений гаджет – звичка багатьох людей. Та існує думка, що таким чином можна зашкодити смартфону. Спробуємо розібратися, чи правда, що нічна зарядка вбиває батарею, чи варто так робити і як правильно заряджати гаджет. Подробиці читайте в матеріалі  «Наше Місто».

У середньому, смартфон повністю заряджається за дві години. Тож далі, цілу ніч він періодично зупиняє і знову продовжує поповнювати енергію. Так потрохи знижується ресурс акумулятора і скорочується автономність.

Виробники смартфонів в своїх рекомендаціях наголошують, що тримати 100-відсотковий рівень зарядки постійно – небезпечно. Найкраще, щоб пристрій завжди був злегка розряджений. В ідеалі – тримати заряд на рівні 30-80%. В цьому випадку батарея проживе найдовше.

Головним недоліком нічних зарядок смартфона  вважають перегрівання: літій-іонні або літій-полімерні батареї при перегріванні можуть зіткнутися із явищем теплового викиду. Сучасні акумулятори обладнані спеціальними контролерами, які дозволяють уникати перегрівання батарей.

Якщо у вас немає іншої можливості, окрім як залишити телефон на зарядці на всю ніч, можна встановити обмеження до 80%. Таким чином ви збережете продуктивність свого гаджета. Фахівці радять користуватись виключно оригінальними акумуляторами і зарядними пристроями.

Загалом, нічна зарядка все ж шкідлива для телефонів. Звичайно, девайс навряд чи вибухне або не вийде з ладу, але залишати телефон на зарядці надовго, наприклад, вночі все ж не варто. Принаймні, без спеціального налаштування.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version