Skip to content

У Дніпрі триває збір підписів за реконструкцію стадіону «Авангард»

У Дніпрі триває збір підписів за реконструкцію стадіону «Авангард»

В Дніпрі до початку війни спортивна інфраструктури динамічно розвивалась. Втім наразі всі масштабні роботи довелось призупинити через сумно відому постанову уряду №590. Вона не дозволяє проводити капітальні реконструкції, в т.ч. – спортивних об’єктів. Це стосується також і стадіону “Авангард”, що на ж/м Придніпровський. Тому місцеві жителі ініціювали збір підписів за реконструкцію стадіону. Згодом їх передадуть до Дніпровської міської ради, пише «Наше місто».

Стадіон «Авангард» колись був перлиною ж/м Придніпровськ. Він був базою для тренувань багатьох легендарних спортивних команд України. Але зараз тут – геть занедбане та старе поле. Втім, серед місцевих стадіон і досі популярний. Тому люди вважають: його треба реконструювати.

У Дніпрі триває збір підписів за реконструкцію стадіону «Авангард»

За словами мешканки ж/м Придніпровськ Ірини, зараз йде активний збір підписів на реконструкцію. Люди шукають, хто зможе допомогти привести стадіон в належний стан.

«Для мене це важливо, тому що я мама та працюю з дітьми. Стадіон – це місце, де малеча може активно займатися різними видами спорту.  Нам потрібний інвестор, який зможе вкласти туди гроші, щоб діти могли спокійно ходити туди. Там потрібна повна реконструкція: замінити покриття, сидіння. У Самарському районі – це єдиний великий стадіон, куди діти можуть ходити займатися спортом і дуже шкода, що ця територія стоїть та пропадає», – розповіла вона.

У Дніпрі триває збір підписів за реконструкцію стадіону «Авангард»

Спортивне поле знаходиться в ганебному стані. І студенти коледжу цього району хотіли би мати місце, де можна займатися спортом в гарних умовах.

«Я навчаюсь тут у коледжі. Коли у нас урок фізкультури восени або влітку, то ми виходимо на стадіон. Але, на жаль, він у занедбаному стані і це трішки погано. Хотілось, щоб його реконструювали», – розповів студент Роман.

У Дніпрі триває збір підписів за реконструкцію стадіону «Авангард»

Студентка коледжу Софія вважає, що стадіоном потрібно займатися. Там доволі велика територія і зараз, коли тепло можна ходити бігати.

«Я безпосередньо є студенткою коледжу, який знаходиться біля стадіону. В нас там проводяться уроки фізкультури. Ми там бігаємо, стрибаємо і там дуже складно йти через сходи, бо вони розвалені і можна травмуватися», – розповіла вона.

У Дніпрі триває збір підписів за реконструкцію стадіону «Авангард»

Мешканка ж/м Придніпровськ Олена розповідає, що зараз важливо не втратити шанс на відновлення, бо з’явились люди, які з невідомих причин підбурюють людей виступати проти реконструкції.

«Ми боїмося, щоб стадіон не спіткала доля Набережної на Перемозі-5, яку через виступи людей вирішили будувати в іншому місці», – розповіла вона.

Нагадаємо, раніше ми писали, що голова Лівобережної адміністрації ДМР, депутат Дніпровської міськради Юрій Федько заявив, що на сьогоднішній день стадіон знятий з аукціону. Міська влада вважає, що навіть  якщо об’єкт на аукціон повернуть, то це все одно буде спортивна споруда.

“Якщо не займатись проектом зараз, то його реалізація може дуже надовго відтермінуватись. Але все ж таки вихід в цій ситуації є – залучення інвесторів. До того ж, залучення інвестицій несе в собі і певні переваги, окрім самої реконструкції стадіону. Це і нові робочі місця, а з ними і додаткові доходи в бюджет”, – сказав він.

Читайте також: Охайність поза політикою: на стадіоні «Авангард» провели весняний суботник (Відео).

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: