Skip to content

Скоро день Святого Миколая: чи чекати подарунок під подушку

Миколай Чудотворець – покровитель дітей та закоханих. Вважається, що він міг робити різні дива, зокрема зцілювати сліпих і глухих. Вшановують памʼять святому Миколаю двічі на рік: взимку і весною. Про це повідомляє сайт “Наше місто”.

Традиційно вшановують літнього Миколая щороку 22 травня. За переказами, саме в цей день Чудотворець обходить всю Землю і проганяє нечисть. Зимового Миколая святкують 19 грудня.

Різниця між двома святами дуже проста: 19 грудня – день смерті святого, а 22 травня – дата перенесення його мощей.

Раніше люди вважали, що на свято Миколи Чудотворця 22 травня не можна стригти волосся, а також займатися рукоділлям. Взагалі намагалися не брати до рук гострі предмети. Якщо людина попросила вас про допомогу, їй у жодному разі не можна відмовляти. Інакше родина буде терпіти злидні й нещастя сім років поспіль. Також намагалися не тримати борг до цього дня. Вірили, що не буде фінансів ще цілий рік. Тому краще всі борги роздати до свята.

Наші предки в цю дату не працювали, незважаючи на активний сезон праці в городі. Потрібно було надіти святковий одяг і відвідати храм, а після цього приділити час благим справам. Щодо подарунків під подушку, то ця традиція існує лише під час зимового святкування – 19 грудня. 

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: