Site icon Наше Місто

Холодна королева літа: ТОП найвдаліших рецептів окрошки

Окрошка – холодний освіжаючий суп, добре відомий кожному жителю нашої країни. Навіть якщо є ті, хто ніколи його не пробував, то чули про нього всі. Переважно цю страву готують на Сході України.

Історія улюбленого багатьма супчика насправді багата, існує не тільки декілька версій його походження, але і безліч варіантів приготування, так що цікаві кулінарні факти та креативні рецепти вже чекають найдопитливіших у публікації сайту «Наше Місто».

Більшість істориків пов’язують виникнення цієї страви із хрещенням Київської Русі. Згідно до літописів, після акту хрещення князь Володимир наказав роздати селянам «їжу, мед і квас». Імовірно, після цього квас став поширеним серед простих людей. Разом з чорним хлібом та зеленою цибулею він став основою для холодного супу. А от саме слово «окрошка» набуло поширення лише на початку ХХ століття. Воно позначає спосіб приготування окрошки: всі інгредієнти потрібно дрібно покришити.

Окрошка з квасом

Інгредієнти

Приготування

Яловичину помийте та очистіть від жиру та плівок. Відваріть до готовності. Також відваріть картоплю.

Дрібно наріжте всі інгредієнти та перемішайте.

У тарілку покладіть порцію овочів, м’яса та зелені. Залийте квасом та додайте сметану, сіль, зелень. Співвідношення рідини та твердих інгредієнтів можна визначити на власний смак.

Окрошка з кефіром

Інгредієнти

Приготування

Відварити та нарізати кубиком картоплю та яйця. Нарізати кубиком огірок, редис, молочну ковбасу. Нарізати зелень та зелену цибулю. Посолити, поперчити, перемішати.

Для заправки: жовток яйця, гірчиця з хріном, кефір, вода та суха приправа на ваш смак. Все змішати.

Головна фішка цієї страви – незвична подача. Всі інгредієнти можна обережно покласти у келих. Перевернути його та установити на тарілці. Додати заправку. Гості будуть приємно здивовані.

Окрошка з мінералкою

Інгредієнти

Приготування

Наріжте картоплю та яйця, а також огірки та редиску кубиками. Подрібніть зелень. Зніміть шкірку з курячих стегон і наріжте м’ясо невеликими шматочками.

Змішайте усі інгредієнти. Додайте сіль, лимонну кислоту та сметану. Влийте мінеральну воду і добре перемішайте.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version