Site icon Наше Місто

У Дніпрі інклюзивна пара виборює право виховувати власну доньку: хто став на заваді

Оксана та Віталій разом вже 6 років. Вони мають обмежені можливості і не можуть пересуватися без додаткової допомоги та попри це вони працюють, намагаються вести активне соціальне життя, а також виховують маленьку доньку. Однак сімейну ідилію подружжя почали руйнувати невідомі люди. З жовтня 2022 року їм погрожують забрати дитину та позбавити батьківських прав. Докладніше про цю історію – дивіться у сюжеті Днепр оперативный, пише сайт «Наше Місто».

Нещодавно Оксана опублікувала у своїх соцмережах пост, у якому розповіла про погрози. Пара впевнена, їх сім’ю переслідують саме через корисливі цілі, невідомі просто хочуть нажитися на беззахисних людях. Оксана Підгірна стверджує, що постраждала від шахраїв.

«Прийшли чотири жінки, які сказали, що на нас надійшла скарга. Мовляв, ми б’ємо дитину і здійснюємо над нею психологічне насильство. Джерело отриманої інформації жінки приховали», – розповідає Оксана Підгірна.

На прохання надати посвідчення працівників соціальної служби – жінки ніяк не відреагували. Щомісяця вони дзвонили та приходили до Оксани, фотографували її квартиру та навіть цікавилися фінансовою ситуацією родини Підгірних.

«У лютому до нас прийшла представниця ювенальної поліції, вона відвела мого чоловіка вбік і каже, а ви не хотіли б щось інше? Ну там жити у приватному будиночку? Десь у селі», – розповіла Оксана Підгірна.

Головною метою непроханих гостей була і є квартира сім’ї, вважає Оксана. Саме тому, за словами жінки, її з чоловіком хочуть позбавити батьківських прав. Почалося все з березня цього року. Тоді вона несподівано дізналася про накладений на неї адміністративний штраф, пов’язаний із невиконанням батьківських зобов’язань.

«Вибачте, коли адвокат почав розбиратися, виявилося, що є дуже багато брехні, нібито підписи не наші, інвалідності у нас немає і ми взагалі, закінчені алкоголіки», – розповіла Оксана Підгірна.

Парі вдалося здобути перемогу в суді. Усі звинувачення з родини було знято і здавалося б, можна було спокійно жити далі. Однак після судового засідання до родини знову почали навідуватись ті ж самі жінки. Оксана каже, що знову почалися розмови про позбавлення подружжя батьківських прав, візити стали щоденними, а погрози наполегливішими.

«Адвокат за півгодини мені передзвонює і каже, що це якийсь жах. Я їх питаю Ви з Червоного Хреста? – Ні. Ви зі служби у справах дітей? – Ні. Ви зі служби з пенсіонерів та людей з інвалідністю? – Ні. А хто ж ви тоді? Адвокат попросив, щоб вони переслали йому на Вайбер якісь їхні посвідчення чи офіційні документи, але вони відмовилися це зробити, пояснивши, що їхнє керівництво заборонило їм щось пересилати адвокату. Вони стали його просити, щоб вони разом з ним прийшли до нас додому, щоб я подовжила з їхньою незрозумілою організацією якийсь договір, який я ніколи ні з ким із них не підписувала», – розповіла Оксана Підгірна.

Втратити власну доньку – головний страх для Оксани та Віталія. Дівчинку вони дуже люблять і намагаються максимально піклуватися про неї. Для подружжя їх Вероніка – це найбільша радість у житті, а тому за право спокійно виховувати свою дитину пара боротиметься до останнього.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version