Skip to content

Кулінарне диво за 10 хвилин: сосиски в тісті нашвидкуруч

Сосиски в тісті – ідеальний варіант швидкого, смачного і ситного сніданку або перекусу для всієї родини. Не менше радує приємний аромат випічки. З такою легкою стравою впорається будь-яка господиня, особливих кулінарних навичок не потрібно. Це не займе багато часу, а головне – не потрібно замішувати тісто. Рецептом ділиться сайт «Наше Місто» з посиланням на Уніан.

Інгредієнти:

  • лаваш – 2 листа;
  • сосиски – 8 шт;
  • твердий сир – 100 г;
  • гірчиця або томатний соус – 2 ст. л.;
  • зелена цибуля – пучок;
  • яйце – 2 шт;
  • сіль;
  • олія для смаження.

Розріжте листи лаваша на 4 частини. Наріжте цибулю, натріть сир на тертці. Змастіть половину порційного листа лаваша гірчицею (або томатним соусом), посипте цибулею, сиром, покладіть зверху сосиску. Загорніть, підвертаючи краї лаваша з обох сторін. Закріпіть край лаваша збитим яйцем.

Умочіть сосиску в лаваші в збите яйце і викладіть швом вниз на сковороду з розігрітою олією. Обсмажте до рум’яності з усіх боків.

Сосиска в тісті в духовці

Якщо не любите смаженого – приготуйте сосиску в духовці в тісті філо.

Інгредієнти:

  • тісто філо – 100 г;
  • сосиски – 6 шт.;
  • твердий сир – 100 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • вершкове масло – 30 г;
  • кунжут.

Змастіть пласт тіста розтопленим вершковим маслом, викладіть зверху другий пласт і знову змастіть маслом. Повторіть, щоб вийшло 4 шари.  Розріжте на порційні частини. Посипте кожну тертим сиром, покладіть сосиску і загорніть, підгортаючи краї. Закріпіть їх збитим яйцем.

Умочіть сосиску в тісті у яйце, викладіть на деко з пергаментом швом вниз. Посипте зверху кунжутом і відправте в розігріту до 180С духовку на 10 хвилин.

Сосиска в тісті на сковороді – з тостів

Для цього рецепта не потрібні ні тісто, ні лаваш – підійде звичайний хліб.

Інгредієнти:

  • тостовий хліб – 6 шматочків;
  • сосиски – 6 шт.;
  • твердий сир – 6 пластинок;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль;
  • олія для смаження.

Зріжте скоринки у тостового хліба, тости розкачайте качалкою. Викладіть на тости сир, сосиску і загорніть. Змастіть краї тосту водою і добре закріпіть.

Подрібніть зрізані скоринки в крихту (наприклад, в блендері). Умочіть сосиски в тостах у збите яйце з сіллю, потім обваляйте в хлібній крихті і обсмажте на сковороді на розігрітій олії до рум’яності.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: