Site icon Наше Місто

Відпочинок на морі 2023: попри заборони та міни в Одесі стартував пляжний сезон

Відпочинок на морі 2023: Одеса - Наше Місто

Незважаючи на те, що офіційно відпочинок на пляжах в Одесі і купання в морі заборонені, на цих вихідних, які були найтеплішими в Україні за всю весну, біля моря ніде було яблуку впасти. На пляжі вирушили як самі одесити цілими сім’ями, так і туристи, яких у місті теж чимало, повідомляє сайт «Наше місто».

Зараз на найпопулярніших пляжах Одеси – «Відрада», «Ланжерон», «Золотий берег», «14-й та 15-й Фонтани» та інші – майже немає табличок, які попереджають про мінну небезпеку. Лише деякі локації загороджені спеціальними стрічками. Сказати, що людей багато, нічого не сказати. Дуже багато! Дехто купається, в воді є навіть діти. Жодного поліцейського чи рятувальника, який би проводив профілактичні бесіди, за вихідні ми не бачили.

На поодиноких пляжах підприємці будують дерев’яні настили, які викликають більше питань, чим відповідей. Бо чим вони вбережуть від мін, які в будь-який момент може викинути море?

Вже відкрилося багато закладів харчування – кафе, ресторани, навіть нічні клуби в «Аркадії», де теж чимало народу. Біля дельфінарію взагалі натовп батьків з дітьми, які прийшли подивитися виставу. Те ж саме і в центрі Одеси – на Дерибасівській, яка на вихідних, як і раніше, пішохідна, біля Театру опери і балету, у парку Перемоги і інших відомих місцях відпочинку. Деякі кафе і ресторани переповнені, деякі – напівпусті, проте майже у всіх закладах харчування у центрі є відвідувачі. А ще у місті дуже багато великих генераторів, які стоять біля ресторанів, магазинів, житлових будинків. Видно, що відключення світла вдарили по Одесі дуже болюче.

До речі, при планування вікенду чи відпустки в Одесі слід враховувати, що деякі локації, як, наприклад, порт, вул. Приморська та інші, які входять до червоної зони, для відвідування закриті.

Що стосується оренди квартир, то дешевше, ніж 400-500 грн за добу, знайти не вдасться. Крім того, багато хто з ріелтерів відмовляє у подобовій оренді, а якщо і погоджуються, то кажуть телефонувати у день приїзду.

Наразі зрозуміло, що Одеса розраховує на туристичний сезон-2023, хоча й не офіційний. Знову робиться ставка на пляжні клуби з видом на море, отельні комплекси з басейнами і т.д. Відпочинок, так би мовити, для заможних людей. А от ті, хто собі цього дозволити не зможе, можуть завітати до Перлини біля моря хоча б на кілька днів – помилуватися прекрасними пейзажами, насолодитися прогулянками біля моря, подихати повітрям, насиченим йодом. Для маленького ретриту саме те! А от відпочинок на пляжах і , тим більше, купання в морі, – це велика авантюра, яка під час війни може коштувати не тільки здоров’я, але і життя.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version