Site icon Наше Місто

У Дніпрі проходять змагання з дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура»

В рамках чергування по місту директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради Дар’я Біла перевірила виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо реалізації програми з національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Вона завітала з інспекцією на Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру “Сокіл” (“Джура”) та подивилася, які саме заходи відбуваються з метою національно-патріотичного виховання, повідомляє сайт «Наше місто».

Джура – це всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра, що допомагає дітям та молоді розкрити свій потенціал, зробити свій внесок у становлення держави, а також відчути себе частинкою великої української нації.

Гра «Джура» дозволяє молоді зробити перший крок на шляху до формування військово-патріотичних цінностей, навчитися командній роботі, розвинути фізичні та розумові здібності, а також відчути себе частиною команди.

Організатори гри «Джура» мають на меті розвивати у дітей та молоді любов до своєї країни та Української нації, формувати патріотичні погляди, навчати бути готовими до захисту Вітчизни в такий буремний час.

У грі «Джура» підкреслюється важливість співпраці та довіри в команді, тому що це є ключовими компонентами для досягнення успіху у житті, будь то військові дії, спортивні змагання або навіть навчальні досягнення.

У змаганнях брали участь 24 молодіші команди, 10 середніх та 10 старших. У віці від 10-18 років.

«В суботу у нас стартувала найменша вікова категорія, сьогодні середня і завтра буде фінал зі старшою учнівською молоддю. Грі «Джура» у Дніпрі завжди приділяли особливу увагу. Вже давно є у нас згадки і фотографії з 92-го з 95-го років. А з 2017 року нова хвиля розвитку «Джури» стартувала в нашому місті та, на жаль, в 2022-му році через початок повномасштабної війни довелось все перевести в онлайн. І сьогодні ми щасливі з того, що нарешті діти знову можуть зібратись разом. Тому що якщо освіта дитини – це майбутнє людини, то патріотичне виховання – це майбутнє держави. Тому ми свідомо підходимо до проведення даного конкурсу, даної гри, і я сподіваюсь, що наступного року ми зможемо вже проводити фестиваль в звичному для дніпрян триденному форматі, коли у нас під 5 000 гостей, і діти отримують задоволення від спілкування та набуття нових навичок і від вшанування та прославлення нашої держави» – поділилася Дар’я Біла.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version