Манник на кефірі – проста, але надзвичайно смачна випічка. Рецепт приготування Манника зовсім нескладний і не потребує багато часу, натомість отримуємо смачну, повітряну і ніжну випічку, від якої просто неможливо відірватися. Оригінальний пиріг із манки – ідеальний для домашнього чаювання, а також його можна подати і на сніданок, як запіканку, зі сметаною, повидлом або згущеним молоком, пише «Наше місто».
Складники:
- Борошно – 1 склянка + 2 ст. л.
- Кефір – 2 склянки
- Манка – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Ванільний цукор – 10 г
- Олія – 0,5 склянки
- Сода – 0,5 ч. л.
- Какао – 2 ст. л.
Покрокове приготування
Налийте в глибоку посудину 2 склянки (склянка – 250 мл) кефіру, додайте склянку манки, перемішайте і дайте настоятися 20 хвилин.
Додайте склянку цукру, ванільний цукор, перемішайте. Додайте склянку борошна і добре перемішайте.
Покладіть сіль, влийте олію і гарно змішайте.
Поділіть тісто на дві порції і додайте в одну частину какао, перемішайте.
До другої частини додайте 2 ложки борошна, знову перемішайте.
Змажте форму олією і посипте манкою. Викладіть по 2 ложки темного і світлого тіста і повторюйте, поки закінчиться тісто. Зробіть зубочисткою узор (як на відео).
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-30 хвилин.
За матеріалами РБК Україна
Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна