Skip to content

Ніжний і повітряний манник “Зебра” на кефірі: як приготувати незрівнянний пиріг

Ксенія Куземко

Новини Дніпра: манник "Зебра" на кефірі

Манник на кефірі – проста, але надзвичайно смачна випічка. Рецепт приготування Манника зовсім нескладний і не потребує багато часу, натомість отримуємо смачну, повітряну і ніжну випічку, від якої просто неможливо відірватися. Оригінальний пиріг із манки – ідеальний для домашнього чаювання, а також його можна подати і на сніданок, як запіканку, зі сметаною, повидлом або згущеним молоком, пише «Наше місто».

Складники:

  • Борошно – 1 склянка + 2 ст. л.
  • Кефір – 2 склянки
  • Манка – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Олія – 0,5 склянки
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Какао – 2 ст. л.

Покрокове приготування

Налийте в глибоку посудину 2 склянки (склянка – 250 мл) кефіру, додайте склянку манки, перемішайте і дайте настоятися 20 хвилин.

Додайте склянку цукру, ванільний цукор, перемішайте. Додайте склянку борошна і добре перемішайте.

Покладіть сіль, влийте олію і гарно змішайте.

Поділіть тісто на дві порції і додайте в одну частину какао, перемішайте.

До другої частини додайте 2 ложки борошна, знову перемішайте.

Змажте форму олією і посипте манкою. Викладіть по 2 ложки темного і світлого тіста і повторюйте, поки закінчиться тісто. Зробіть зубочисткою узор (як на відео).

Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-30 хвилин.

Новини Дніпра: манник "Зебра" на кефірі

За матеріалами РБК Україна

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: