Skip to content

Після одужання – знову на фронт: у Дніпрі рятують бійця, який звільняв Херсон і боронив Бахмут

Боєць з Нікополя із позивним «Італієць» з перших днів війни боронить Україну, звільняв Херсонщину та боронив Бахмут. Нині чоловік лікується у Дніпрі після тяжкого поранення на Донеччині. Але вже прагне якнайшвидше повернутись на фронт. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на 11 канал.

Встати з ліжка  і пройтись – єдине, про що зараз мріє воїн ЗСУ Мілан . Поранення  рук та ніг 36-річний чоловік отримав у Бахмуті.

«Під час евакуації кровоспинний турнікет тривалий час знаходився на нижній кінцівці, тому під час надходження у стаціонар було діагностовано синдром тривалого стиснення. Ми намагались врятувати кінцівку», – розповідає Ярослав, лікар однієї з лікарень Дніпра.

Дніпровські медики доклали максимум зусиль і врятували ногу. Тож воїн вже рветься у бій, мріє взяти участь у контрнаступі. Восени минулого року він разом з побратимами звільняв Херсонщину.

«Навіть коли ми розуміли, що на цій стороні їх немає, все одно тримали річку, кордон. Прораховували, хто звідки працює, танки, артилерія. Ми не розслаблялись, бо були обстріли», – пригадує захисник.

З листопада Мілан воював на Донецькому напрямку. Там характер бойових дій зовсім інший. Нині у Бахмуті триває запекла боротьба за кожен метр нашої землі.

«Там бої тривають з обох боків. Плануємо операції, як їх вибити. Є будівлі більш вигідніші, за них маємо стояти. Якщо заволодієш певною позицією, зможеш контролювати 300-400 метрів», – розповідає захисник.

Родина Мілана з Нікополя, тому війна для нього – особистий біль. Мирне місто окупанти безжально обстрілюють щодня. Чоловік покинув бізнес, щоб стати на захист Батьківщини. Мати каже, що підтримала рішення сина.

За понад рік війни лікарні Дніпра стали пунктами для стабілізації поранених військових. Далі – реабілітація у тилу.

«Лікарі вже звикли звертати увагу саме на травми, які можуть призвести до ускладнень і потребують негайної допомоги», – сказав лікар Ярослав.

Вдома на Мілана чекають дружина та син. Саме для щасливого майбутнього кожної дитини чоловік готовий знову повернутися на передову. Прагне наблизити нашу Перемогу.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: