Site icon Наше Місто

Був центром спортивного життя Придніпровська: чи модернізують у Дніпрі стадіон «Авангард»

Новини Дніпра: Стадіон Авангард Придніпровськ

У Дніпрі до початку повномасштабної війни спортивна інфраструктура розвивалась доволі динамічно. Втім наразі всі масштабні роботи довелось призупинити через сумнозвісну постанову уряду №590, яка не дозволяє проводити капітальні реконструкції, в тому числі і спортивних об’єктів. Це стосується також і стадіону “Авангард”, що на ж/м Придніпровський. Втім конструктивне рішення є, пише “Наше місто”.

Стадіон будувався Придніпровською ТЕС та використовувався для розвитку спорту.

“На сьогоднішній день там людей дуже мало, тому що мешканці вже мають певні вимоги до спортивних споруд. Раніше він використовувався за своїм призначенням – там футбольне поле, бігова доріжка, волейбольне поле, пісочна яма для стрибків в довжину. На жаль, наприкінці 80-х років він почав занепадати”, – розповів голова Лівобережної адміністрації ДМР, депутат Дніпровської міськради Юрій Федько.

Люди чомусь бояться, що його заберуть під забудову, каже Юрій Федько. Останній раз, коли вони зверталися до міської ради, то висловлювали побоювання, що на місці “Авангарду” хочуть звести житловий комплекс.

“На сьогоднішній день стадіон знятий з аукціону. І взагалі, думка депутатського корпусу та міського голови, що призначення цього стадіону змінюватись не буде. Навіть, якщо він буде виставлений на аукціон. Все одно це буде спортивна споруда”, – запевнив Юрій Федько.

Якщо не займатись проектом зараз, то його реалізація може дуже надовго відтермінуватись. Але все ж таки вихід в цій ситуації є – залучення інвесторів.

“Європейські принципи говорять про те, що потрібно залучати приватні інвестиції, давати можливість інвесторам вкладати кошти, як нашим, так і закордонним”, – каже Юрій Федько.

Футбол, на думку містян, у Дніпрі потрібно відроджувати, тож реконструкція стадіону “Авангард” сприятиме цьому процесу якнайкраще. Завдяки залученню інвестицій містяни отримають новий потужний спортивний центр, в першу чергу – для дітей та молоді. Стадіон “Авангард” на житловому масиві Придніпровський після реконструкції зможе стати чудовим місцем для занять спортом та розвитку спортивних талантів. 

До того ж, залучення інвестицій несе в собі і певні переваги, окрім самої реконструкції стадіону. Це і нові робочі місця, а з ними і додаткові доходи в бюджет, розвиток міста і житлового масиву Придніпровський.

“Ми повинні розуміти, що відновлення стадіону дасть можливість дітям тренуватись та займатись саме професійним футболом. Ще раз хочу підкреслити, що у нас  – спільна мета”, – резюмував Юрій Федько.

Читайте також: Охайність поза політикою: на стадіоні «Авангард» провели весняний суботник (Відео).

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version