Ліниві голубці – смачна, ніжна й соковита страва. За смаком такі голубці не відрізняються від звичайних, оскільки робляться із подібного набору інгредієнтів. Водночас приготування їх дещо простіше – не доведеться довго возитися на кухні, закручуючи кожен голубець. Сайт «Наше Місто» пропонує новий рецепт.
Інгредієнти:
- Свинина — 500 г.
- Рис довгозернистий — 200 г.
- Сіль — за смаком
- Перець — за смаком
- Сметана — 200 г.
- Морква — 1 шт.
- Перець солодкий — 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Яйця — 2 шт.
- Борошно — 1 ст. л.
- Рослинна олія – для смаження
- Капуста білокачанна — 200 г.
Приготування:
Нарізаємо свинину чималими шматочками. Чистимо цибулю. За допомогою м’ясорубки готуємо фарш. Додаємо до фаршу яйця, сіль та перець. Ретельно перемішуємо.

Промиваємо рис та відварюємо на повільному вогні до готовності. Води знадобиться вдвічі більше, ніж плануємо зварити рису. Слідкуємо, щоб кришка каструлі була закритою, аби не виходив пар.
Відварений рис додаємо до фаршу. Перемішуємо, щоб рівномірно розподілити інгредієнти.
Шинкуємо капусту та додаємо її до фаршу. Знову ретельно перемішуємо. Формуємо невеличкі котлетки.

Розігріваємо сковороду та обсмажуємо котлетки до рум’яної скоринки з обох боків.
Готуємо соус. Цибулю та перець нарізаємо дрібними шматочками. Моркву натираємо на тертці. Викладаємо овочі в розігріту сковороду та обсмажуємо в олії.
Додаємо борошно, сметану, 250 мл води. Перемішуємо й тушкуємо на повільному вогні близько шести хвилин.
Розігріваємо духовку до 190 °C. Перекладаємо ліниві голубці у форму та заливаємо сметанним соусом. Запікаємо протягом 30 хвилин.