У побуті є такі речі, про справжнє призначення яких знають далеко не всі. До них належать шухлядки під духовками. Зазвичай їх використовують для зберігання сковорідок, кухонного начиння. Для чого вони насправді, пише сайт «Наше Місто» з посиланням на Telegraf.
Для чого потрібна шухлядка у духовці
Це невеликий простір з окремими дверцятами під духовою шафою. Але мало хто використовує його правильно — цю шафку взагалі не відкривають, або їй знаходять абсолютно неправильне застосування.
Початкове призначення цього простору полягало в тому, щоб ставити туди готову їжу для розігріву або підтримання її температури. Їжа, поставлена туди, довго не холоне за умови, що на конфорках та в духовці щось готується. Тому відповідь максимально проста – ця поличка задумана для гарячої їжі, якщо потрібно, щоб вона якомога довше не остигала.
Майже у всіх плитах такі ящики роблять висувними.
Що не можна зберігати на цій полиці
Більшість кулінарів зберігають там начиння, яким рідко користуються. Як правило, це сковорідки, форми для випікання або горщики для запікання.
Однак є те, що зберігати в шафці під духовкою категорично не можна. Це стосується чашок, тарілок, келихів та склянок. Як мінімум, це незручно. Та ще й небезпечно для посуду: гаряча духовка – це не найкращий сусід для скляних або порцелянових виробів.