Skip to content

Можна сидіти та лежати: у Дніпрі на станціях метро встановили модульні лави

Софія Танченко

Новини Дніпра: На станціях метро встановили модульні лави

У Дніпрі на станціях метро «Вокзальна», «Метробудівників» та «Проспект Свободи» встановили лави, які перетворюються на ліжка. Під час повітряної тривоги люди можуть скористатися ними як додатковими місцями для сидіння або легко облаштувати місце для сну. Вони трансформуються у повноцінне односпальне ліжко, яке витримує до 500 кг ваги, передає “Наше місто” з посиланням на міськраду.

За сприянням торгово-промислової палати Латвії в Україні 14 модульних лав дніпровському метрополітену передали латвійське та литовське підприємства, які об’єднали зусилля задля допомоги українцям під час війни.

«Під час останніх повітряних тривог дуже багато людей спускаються в метро. Завдяки модульним лавам можемо розмістити містян з комфортом. Їх використовують і як місця для сидіння, і як ліжка. Вдячні бізнесам Латвії та Литви, що допомогли потурбуватися про людей, які приходять до нас в укриття» – розповіла інженер з цивільного захисту та мобілізаційної роботи КП «Дніпровський метрополітен» Юлія Стемпковська .

Такі модульні лави також можна побачити на станціях метро Києва та Харкова.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: