Site icon Наше Місто

Є запит Німеччини: у Дніпрі проведуть розкопки на місці кладовища військових вермахту

Новини Дніпра: Розкопки кладовища солдатів вермахту

У Другій світовій війні загинули десятки мільйонів людей. Велика кількість військових знайшли спочинок на полях фронтів. Зокрема, у Дніпрі (тоді – Дніпропетровську) знаходилось щонайменше два кладовища, де в роки нацистської окупації ховали солдатів та офіцерів вермахту. Дослідники готуються провести розкопки на місцях поховань, повідомляє “Наше місто” з посиланням на Дніпровську панораму.

У 1941-43 роках військових вермахту ховали на території Парку пам’яті та примирення, що біля сучасного автовокзалу. В останній раз поховання досліджували у 2021 році. Тоді було ексгумовано рештки понад двохсот солдат.

Разом із тим, у 2023 році блогер Артем Костюк зробив пост у соціальній мережі Facebook щодо ще одного німецького поховання часів Другої світової. На цей раз – на території одного з лікарняних закладів на лівому березі Дніпра.

“Ми дізналися, що тут кладовище майже випадково. Я опублікував знімок цього місця, датований 1944 роком. Спочатку не звернув увагу на те, що тут якась текстура, яка, можливо, схожа на кладовище. Проте підписники показали фотографію цієї місцевості, де видно будівлю і хрести”, – розповів Артем Костюк.

Детальніше дивіться у відео:

Категорія: Відео, Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version