Site icon Наше Місто

Діти Дніпра і області можуть отримати 14 165 грн на відпочинок: що потрібно знати

Новини Дніпра: Програма оздоровлення дітей 2023

В Україні уряд розпочинає новий проект щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Цей проект має на меті допомогти цим дітям покращити своє фізичне та психічне здоров’я, а також забезпечити їм можливість насолоджуватися дитячим відпочинком та розвагами, пише “Наше місто”.

Урядовці запроваджують принцип “гроші ходять за дитиною”. Дитячі центри відпочинку та оздоровлення отримуватимуть кошти за відпочинок кожної дитини. Натомість діти та їхні родини, зможуть обирати, де їм відпочивати.

Наразі такий підхід запровадять для оздоровлення та відпочинку дітей:

Щоб скористатися послугою, батьки (особи, що їх замінюють) зможуть отримати картку із спеціальним режимом використання, на яку будуть зараховані кошти в розмірі п’яти прожиткових мінімумів (14,165 тис. грн) для дітей віком 6-18 років.

Ці гроші батьки зможуть використати для придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини в одному з таборів вищої категорії, які розташовані в Карпатському регіоні (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька, Тернопільська області).

Кошти можна буде використати в одному із закладів, що містяться в Державному реєстрі  майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Наразі у цьому реєстрі є 16 оздоровчих закладів для дітей, які відповідають названим критеріям.

Дія проєкту розпочнеться з 1 червня. Оздоровлюватися за програмою зможуть діти 7-18 років.

Читайте також: В Україні можуть зникнути дитячі садочки: в МОН готують альтернативи.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version