Skip to content

Місто без околиць: на ж/м Придніпровск монтують нові LED-світильники та ремонтують дороги (Фото)

Михайло Чернов

На ж/м Придніпровск монтують нові LED-світильники та ремонтують дороги - Наше Місто

У Дніпрі, незважаючи на всі труднощі воєнного часу, міська влада проводить модернізацію інфраструктури та благоустрій територій, у тому числі – у найбільш віддалених від центру мікрорайонах. Зараз у рамках програми мера Дніпра Бориса Філатова “Місто без околиць” на житловому масиві Придніпровськ модернізують зовнішнє освітлення, а також проводять ремонт доріг, повідомляє сайт «Наше місто».

Так, цього місяця фахівці комунального підприємства “Міськсвітло” встановлять 308 яскравих та економічних LED-світильників біля житлових будинків на вулицях 20-річчя Перемоги, Немировича-Данченка, Агнії Барто. Про це повідомив Олег Коротушенко, начальник експлуатаційно-технічного району №3 КП “Міськсвітло”. Крім того, намічено замінити 8 електроопор, 308 кронштейнів, змонтувати близько 9 000 метрів нової повітряної лінії з самонесучого дроту замість колишньої.

На ж/м Придніпровск монтують нові LED-світильники та ремонтують дороги - Наше Місто

Колишні світильники, які були встановлені ще на початку двохтисячних років, вже морально та фізично застаріли, і місцеві жителі зверталися до міської влади з проханням оновити освітлення. До речі, над дитячими майданчиками та в місцях, де найчастіше переміщаються люди, змонтують яскравіші світильники потужністю 60 Вт, зазначають у КП “Міськсвітло”. Роботи щодо модернізації освітлення на вулицях Придніпровська планують завершити до кінця травня.

На ж/м Придніпровск монтують нові LED-світильники та ремонтують дороги - Наше Місто

– Проводимо поточний ремонт мережі освітлення, змінюємо застарілі елементи на нові, монтуємо новий самонесучий провід замість колишнього, – каже майстер Михайло Соловйов. – У роботах на вулицях масиву беруть участь 11 фахівців, задіяні чотири спеціалізовані машини. Наприклад, за минулий робочий день встановили 25 нових світильників на опорах.

На ж/м Придніпровск монтують нові LED-світильники та ремонтують дороги - Наше Місто

Внаслідок такої роботи на вулицях масиву Придніпровськ стане світлішим. А місцеві жителі задоволені тим, що двори будуть краще освітлені у темний час доби.

– Тепер у дворі з новим освітленням буде добре, – каже Михайло Васильович Рогальов, який мешкає в одному з будинків на масиві Придніпровська вже три з лишком десятки років.

Крім цього, у рамках програми міського голови Дніпра “Місто без околиць” профільні служби проводять ремонт дорожнього покриття на основних вулицях житлового масиву Придніпровськ. На вул.20-річчя Перемоги бригада з десяти спеціалістів за допомогою дорожньої техніки усуває аварійну ямковість на проїжджій частині. Отже, вже незабаром автомобілісти зможуть комфортніше їздити цією вулицею.

На ж/м Придніпровск монтують нові LED-світильники та ремонтують дороги - Наше Місто

Усього намічено провести ремонт на шести вулицях житлового масиву, за якими у т.ч. курсує громадський транспорт, пояснює Дмитро Коробов, начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури міської ради Дніпра. Роботи за планом буде виконано до кінця травня.

Крім того, зараз ремонт дорожнього покриття триває у багатьох мікрорайонах Дніпра, у місті на різних локаціях працює близько 15 дорожніх бригад. Зокрема роботи ведуться на масиві Північний, вже виконано ремонт доріг у селищі Мирний.

– Поступово заходимо у кожну ділянку міста, насамперед – туди, де курсує громадський транспорт, – наголосив Дмитро Коробов.

Загалом станом на першу декаду травня міські служби вже відремонтували 130 тис. кв. метрів дорожнього покриття у Дніпрі.

М. Чернов. Фото Володимира Федорищева

Категорія: ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: