Skip to content

Січеслав чи Новоселиця: стало відомо, коли перейменують Новомосковськ (відео)

Ксенія Куземко

Новомосковськ змінює свою ідентичність та невдовзі отримає нову назву. Містянам запропонували обрати, як називатиметься їхнє місто. У соціальних мережах організували голосування, люди обирали серед запропонованих назв та додавали свої варіанти. Коли перейменують місто та як воно буде називатися – читайте далі в матеріалі «Наше місто» з посиланням на DniproTV.

Січеслав чи Новоселиця, а може Самар чи Новік? З такими думками наразі живуть мешканці Новомосковська.

Новомосковськ – місто з багатою історією. Цю назву отримало у 1794 році після ліквідації Запорізької Січі. російський уряд запланував будівництво великого міста в гирлі річки Кільчень, яка впадала в Самару. Хотіли назвати його Катеринославом, але зрозуміли, що на тому місці місто не може розвиватись. Декілька разів місто змінювало назву, поки не зупинилися на Новомосковську.

Українці, яким довелося тікати від радянської влади, мріяли про незалежну Україну. І в назвах міст воліли відображення справжньої козацької історії.

В телеграм-каналі міського голови Новомосковська Сергія Рєзніка проводиться опитування з приводу перейменування міста.

Закон про деколонізацію топонімів забороняє присвоювати назви, що звеличують, пропагують або символізують державу-окупанта.

Більшість містян підтримують нову назву.

Тож, Новомосковськ незабаром змінить назву, бо цього вимагає закон і мешканці міста.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: