Skip to content

В Дніпрі заснували Премію на честь загиблого вчителя ЛІТу Сергія Столбцова

В Дніпрі заснували Премію на честь загиблого вчителя ЛІТу Сергія Столбцова - Наше Місто

Перше вручення Премії імені загиблого на фронті вчителя Сергія Столбцова відбулось у Дніпрі минулої суботи. 35 вчителів та 38 учнів отримали за видатні здобутки грошові заохочення. Таким чином благодійники хочуть підтримати перемоги учнів Ліцею інформаційних технологій на регіональних і всеукраїнських олімпіадах та в конкурсах Малої Академії наук, які вони здобувають, незважаючи на війну, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на співзасновників премії – Біржу Благодійності «ДоброДій».

“Це була ініціатива  Біржі Благодійності “ДоброДій”. Вони звернулися до ліцею з такою пропозицією, щоб допомогти, і для того, щоб відзначити дітей, які є талановитими, обдарованими та дуже багато уваги приділяють навчанню. Дуже важливо, що ця премія має ім’я нашого викладача Сергія Столбцова, який, на жаль, загинув, захищаючи країну”, – розповіла Директорка ліцею Ірина Малоіван.

Незважаючи на війну, учні ЛІТ продовжують виборювати призові місця на олімпіадах різних рівнів та конкурсах Малої академії наук (МАН) України. Цього навчального року 198 ліцеїстів стали призерами II етапу учнівських предметних олімпіад. Ще 97 посіли призові місця на обласних олімпіадах, а 6 – підкорили всеукраїнський рівень. Крім того, 16 учнів стали призерами обласного конкурсу МАН України.

Одна з нагороджених – 11-класниця Віолєтта Гондза – планує поступати у ВИШ на спеціальність “бізнес та право”. Дівчина перемогла в 11 обласних олімпіадах. Перелік предметів, у яких ліцеїстка стала кращою на Дніпропетровщині, вразив не лише її талановитих однолітків, а й дорослих, і Віолєтті довго аплодував увесь зал.

Про учнів ЛІТ зараз знають  й по той бік океану.

“Вже два роки поспіль наші учні беруть участь у студентській міжнародній олімпіаді, яку організовує Стенфорд. В цьому році у нас була дуже потужна команда, й двоє наших учнів за результатами участі в такій олімпіаді отримали запрошення до Массачусетського технологічного інституту для роботи разом з викладачами та аспірантами закладу”, – розповіла Ірина Малоіван, директорка ліцею.

Про загиблого на фронті Героя – стрільця Тероборони Сергія Столбцова, який загинув 28 вересня 2022 року,  вчителя ліцею та його учні згадують із жалем. Бо той не лише гарно викладав та глибокого знав свій предмет, а й вмів мотивувати та бути другом.

“Минулорічну олімпіаду ми з ним готувалися, тому це прямо вплинуло на результати олімпіади цього року. Можна сказати, частина знань перенеслася з минулого року. Взагалі все, що я знаю з географії – його заслуга, його кропітка праця”, – розповів переможець обласної олімпіади з географії Данило Носов.

Проєкт планується продовжити  грантовою програмою для випускників Ліцею Інформаційних технологій – кошти можна буде витрачати на освітні навчальні програми. Старт грантової програми обіцяють оголосити протягом місяця.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Освіта

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: