Skip to content

«Мертві квіти», які розкладаються понад 400 років: із кладовищ Дніпра вивезли понад 6 тис. тонн сміття

Із кладовищ Дніпра вивезли понад 6 тис. тонн сміття - Наше Місто

Комунальники Дніпра продовжують прибирати міські кладовища. З початку квітня 2023 року вони вивезли понад 6 тис. тонн сміття з 20 місць поховань. За словами директора КП «Міська ритуальна служба» ДМР Валерія Тєтякіна, роботи з прибирання кладовищ комунальники виконують постійно в залежності від погодних умов, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на прес-службу міськради.

«На жаль, більшість сміття – це пластикова продукція, яка розкладається понад 400 років. Тобто 8 поколінь людей будуть на собі відчувати наслідки неекологічної поведінки нас із вами. Але хочу сказати, що цьогоріч за нашими спостереженнями під час поминальних днів більшість людей вже йшли не з пластиковою атрибутикою, а з живими квітами. Тож проведення перед поминальними днями роботи з пропаганди невикористання пластикових квітів дала свої плоди.

Крім цього, нагадаю, що 18 квітня виконком міськради ухвалив рішення про повну заборону використання пластикової атрибутики на кладовищах Дніпра. Наразі на рівні держави теж розробляється подібна заборона. Також додам, що ми зі свого боку продовжуємо докладати максимум зусиль, аби не створювались стихійні сміттєзвалища. Для цього за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова розробляємо можливість упорядкування, оптимізації та утилізації сміття на кладовищах.

З перших кроків, які ми зробимо, – встановлення великогабаритних сміттєвих контейнерів «мультиліфтів». Їхня кількість буде різною в залежності від розміру кладовища. Також передбачаємо розмістити спеціальні візки, аби людям був зручно вивозити сміття до цих контейнерів», – зазначив Валерій Тєтякін.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: