Site icon Наше Місто

«Болгарська баніца»: простий рецепт запіканки з лаваша

Новини Дніпра: Запіканка з лаваша рецепт

Баніца – листковий пиріг родом з Болгарії. Традиційну баніцу готують з тонких листів тіста з різною начинкою. Проте приготувати його можна і зі звичайного лаваша, пише “Наше місто”.

Інгредієнти:

Приготування

Для початку листи лаваша нарізати на квадрати за розмірами форми, в якій буде випікатися пиріг. Далі готується начинка. У миску треба вбити яйця, розмішати їх вінчиком.

Додати до них сметану або кефір. Розмішати і всипати сир. Додати сіль і перець за смаком, добре перемішати. Начинка готова.

У підготовлену форму викласти по черзі нарізані листи лаваша, натерти на тертці трохи підморожене вершкове масло, або ж можна змастити звичайною олією.

Потім викласти кілька ложок сирної начинки. Знову зверху лаваш.

Потім вершкове масло і сирну начинку. Продовжувати таким чином до тих пір, поки не закінчиться начинка і лаваш. Останнім шаром має бути лист лаваша.

Змастити лаваш кефіром або сметаною і відправити “баніцу” в розігріту до 180 градусів духовку випікатися приблизно 40-45 хвилин.

Смачного!

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version