Баніца – листковий пиріг родом з Болгарії. Традиційну баніцу готують з тонких листів тіста з різною начинкою. Проте приготувати його можна і зі звичайного лаваша, пише “Наше місто”.
Інгредієнти:
- Лаваш – 3-4 листа
- Яйця – 5 шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Сметана, кефір або молоко – 250-300 мл
- Сир – 600-700 гр.
- Вершкове масло -50-60 гр.
Приготування
Для початку листи лаваша нарізати на квадрати за розмірами форми, в якій буде випікатися пиріг. Далі готується начинка. У миску треба вбити яйця, розмішати їх вінчиком.
Додати до них сметану або кефір. Розмішати і всипати сир. Додати сіль і перець за смаком, добре перемішати. Начинка готова.
У підготовлену форму викласти по черзі нарізані листи лаваша, натерти на тертці трохи підморожене вершкове масло, або ж можна змастити звичайною олією.
Потім викласти кілька ложок сирної начинки. Знову зверху лаваш.
Потім вершкове масло і сирну начинку. Продовжувати таким чином до тих пір, поки не закінчиться начинка і лаваш. Останнім шаром має бути лист лаваша.
Змастити лаваш кефіром або сметаною і відправити “баніцу” в розігріту до 180 градусів духовку випікатися приблизно 40-45 хвилин.
Смачного!