Мазурики — маленькі смажені котлети — стануть окрасою будь-якого святкового столу. Дуже добре смакують з гречаною кашею, картопляним пюре або овочами. Читайте покроковий рецепт приготування класичної української страви в матеріалі сайту «Наше Місто».
Інгредієнти:
- Фарш – 500 г (можна взяти курячий або індичий)
- Яйця – 2 шт.
- Вершкове масло – 40 г
- Твердий сир – 40 г
- Молоко – 1 ст. ложка
- Сіль – 1 ч. ложка
- Молотий сухий перець – 1/2 ч. ложки
- Молотий сухий часник – ½ ч. ложки
- Суха цибуля – 1 ч. ложка
- Панірувальні сухарі
- Рослинна олія для смаження
Приготування
Мазурики готують з індичого фаршу. Якщо у вас є куряче філе – беріть, страва вийде анітрохи не гірше. Можна купити готовий, а можна зробити його самостійно – за допомогою м’ясорубки або комбайна.
Фарш викладаємо в миску і додаємо інші інгредієнти: розбиваємо два яйця, виливаємо 40 г теплого розтопленого вершкового масла, насипаємо сіль, перець та інші спеції. Потім наливаємо одну ложку молока. Твердий сир натираємо на тертці та додаємо до фаршу. Все добре вимішуємо.
З фаршу формуємо мокрими руками невеликі ковбаски. Викладаємо ковбаски на лист, застелений фольгою. Ставимо деко в холодильник на 30-40 хвилин.
У миску насипаємо панірувальні сухарі, паніруємо мазурики та викладаємо на розігріту сковороду з олією. Смажити потрібно на середньому вогні до золотистого кольору з усіх боків. Готові мазурики можна викласти на паперову серветку, щоб увібрався зайвий жир.