Site icon Наше Місто

Допомагає бійцям знайти душевний спокій: вражаюча історія військового психолога з Дніпра

вражаюча історія військового психолога

Допомагає військовим знайти душевний спокій. Денис захищає нашу країну від початку повномасштабного військового вторгнення. У мирному житті він працював психологом і повернувся до свого покликання після травми, отриманої в бою. Зараз Денис допомагає бійцям розібратися в собі та набути душевної гармонії навіть тим, хто перебуває на фронті. Про його життя, психологічні поради та те, як війна змінює психіку – читайте у матеріалі «Наше місто».

Каже, 24 лютого 2022 року він запам’ятав дуже чітко. Не було паніки та розгубленості, лише холодний спокій. Він відчував сильніший біль за рідну Україну, але розумів – зараз країні потрібно допомагати діями, а не сльозами.

Денис одразу зрозумів – він піде воювати. Страху не було, лише усвідомлення – він може і навіть має захищати рідну країну. Каже, він ще з дитинства розумів, яку місію для нього готує майбутнє.

У мирний час Денис працював психологом, тому позивний отримав відповідний – “Псіх”. Він повернувся до свого покликання після контузії, яку отримав у Майорську. Тепер чоловік допомагає військовим здобувати душевний спокій. Зараз для них дуже важливо прислухатися до себе та свого стану, вважає боєць.

Гумор справді може допомагати справлятися із внутрішніми переживаннями. Проте за допомогою нього неможливо врятуватися від туги. Туги за рідним містом, за домом, туги за матір’ю та коханою. Це почуття одночасно мучить Дениса і наповнює його службу змістом. Він розуміє, за що і кого він воює. Та коли саме повернеться до своїх близьких, боєць поки не знає.

Попри війну та пережиті жахи, стосунки з близькими у Дениса ніяк не змінилися. Всі історії та сильні емоції він залишає на фронті, обговорюючи це лише з товаришами по службі. Адже тільки вони можуть зрозуміти його повністю.

Відсутність води, світла, зв’язку, холод і щохвилини обстріли. На війні звикаєш до всього, каже Денис. Перший шок швидко минає і ті ситуації, які раніше могли ввести у ступор, стають звичайною частиною рутинного життя.

Денис запевняє – після війни бійцям важливо буде поступово забувати всі ті несамовиті моменти, які вони пережили. Це необхідно для того, щоб знову повернутися і адаптуватися до звичайного життя. А ось мирним громадянам України, навпаки, важливо пам’ятати, через які жахи довелося пройти нашим захисникам і якою ціною вони повертали свободу нашій країні.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version