Збір грибів, або, як ще називають цей процес, “тихе полювання” – хобі багатьох українців. Проте необхідно дуже ретельно розбиратись та ставитись до грибів, які потрапляють в кошик. Нещодавно в групі “Грибники Дніпра” опублікували фото гриба, смак якого нагадує куряче м’ясо, пише “Наше місто”.
Трутовик сірчано-жовтий або летипор сірчано-жовтий – деревний гриб з родини фомітопсисових. Росте в листяних, зрідка в хвойних лісах на живих і відмерлих стовбурах дерев.
Гриб їстівний, з нього, як зазначають грибники, можна приготувати котлети.
Деякі користувачі кажуть, що консервують такі трутовики. Для того, щоб гриб був смачний, необхідно обирати молоді екземпляри. Визначити їх просто – вони мають різатися як масло.
Пам’ятайте, що всі гриби в межах населених пунктів потенційно небезпечні, оскільки поглинають в себе пил та вихлопні гази.