Тертий пиріг – смачна, ніжна та розсипчаста випічка. Готувати його досить просто і швидко. Він неодмінно допоможе вам згадати смак дитинства, адже у багатьох родинах наші бабусі та мами готували такий пиріг. Фудблогерка Тетяна з ніком _tanyushina_ на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом з додаванням досить незвичного інгредієнта. Подробиці читайте в матеріалі «Наше Місто».
Інгредієнти:
- борошно – 350 г
- сода – 0,5 ч. л.
- вершкове масло – 200 г
- яйця – 1 шт
- цукор – 100 г
- майонез – 1 ст. л.
- лимонний сік – 1 ст. л.
- джем\варення – 250 г
Спосіб приготування:
Борошно потрібно просіяти у глибоку миску, додати соду та перемішати.
У борошняну масу натерти на тертці холодне вершкове масло. Перетерти до стану крихти.
Окремо змішати яйце, цукор, майонез і лимонний сік. Отриману масу додати до борошна та швидко замісити тісто. Воно буде м’яким і не прилипатиме до рук.
Третину готового тіста загорнути у плівку та покласти у морозилку. Решту тіста тонко розкачати та викласти у форму для запікання.
Змастити тісто варенням.
Тісто, що було в морозилці, дістати та натерти зверху на варення.
Випікати пиріг за температури 180 градусів 25 хвилин.