Skip to content

Дощі, нічні заморозки та арктичний вітер: в Україні прогнозують аномально холодний травень

Софія Танченко

Новини Дніпра: В Україні буде аномально холодний травень

Початок травня зовсім не порадує нас теплом. Навпаки, буде досить прохолодно та йтимуть дощі. А от друга половина місяця принесе більше сонячного тепла і менше опадів. Погода буде наближеною до літньої, передає “Наше місто” з посиланням на синоптика Ігоря Кібальчича.

За його словами, третій місяць весни в Україні розпочнеться з антициклонічної діяльності, яка охопить Центральну та Східну Європу.

“1 та 2 травня спостерігатиметься переважно сонячна та суха погода по всій країні. Але вже з 3–4 травня термобаричне поле почне перетворюватись на циклонічне. В результаті цього знову варто очікувати період дощів і хмарного неба”, – каже синоптик.

Одночасно з опадами у другій половині першої декади травня активізуються повітряні потоки з півночі та північного сходу на тлі розвитку Скандинавського антициклону. В Україні з 6 до 10 травня очікується аномально холодна погода. У нічний час можливі заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі.

Приблизно з 11 – 12 травня почнеться поступове потепління. Та воно все ще залишатиметься нижчим за норму до середини травня.

Новини Дніпра: Міста-побратими Дніпра

“У другій половині місяця слід очікувати більш інтенсивне підвищення температури. У третій декаді місяця в південних і західних областях стовпчики термометрів в окремі дні можуть досягти позначки +30 °С, помітно стануть теплішими і ночі. Настання метеорологічного літа очікується також у третій декаді травня”, – зазначив Ігор Кібальчич.

Категорія: Новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: