Skip to content

Всесвітній день поріднених міст: скільки міст-побратимів є у Дніпра та чим вони допомагають

Новини Дніпра: Міста-побратими Дніпра

Сьогодні в усьому світі відзначають День поріднених міст. Осака, Кельн, Кутаїсі, Герцлія, Амарилло – це далеко не повний перелік міст-побратимів Дніпра. І ці зв’язки є дуже важливими, особливо зараз, коли в нашій країні триває кровопролитна війна. Директор фінансового департаменту міської ради Володимир Міллер, розповів, які ще міста-побратими є у Дніпра та як вони допомагають під час повномасштабної війни, передає “Наше місто” з посиланням на Суспільне.

“Важливість співробітництва з містами-побратимами – це в першу чергу перспектива надання необхідної гуманітарної допомоги, яка б відповідала вимогам часу. Наприклад, коли не було світла, нам надавали генератори, як не було якихось медичних засобів, нам надавали медичне обладнання, ліки та спорядження для лікарів. Нам надавали все, що було необхідно для підтримки обороноздатності, для допомоги фронту, для допомоги співробітникам критичної інфраструктури: комунальникам, медичному персоналу, освітянам, волонтерам й військовим”, – говорить посадовець.

За словами Володимира Міллера, зараз Дніпро намагається розвивати стратегічно економічне партнерство та спільну реалізацію проєктів. Серед іншого – й створення спільних виробництв з залученням іноземного фінансування.

Всього у Дніпра 20 міст-побратимів. Першим стало ізраїльське місто Герцлія у 1992 році. Втім, з цим містом, за словами Володимира Міллера, активної співпраці наразі немає.

“Міст-побратимів було більше, але у 2016 році ми розірвали договори з декількома російськими містами. У 2018 році у нас з’явилось у побратимах білоруське місто Гомель, оскільки ми багато співпрацювали з білоруськими виробниками господарчої техніки. Після початку повномасштабної війни ми розірвали договір”, – каже він.

Від початку повномасштабної війни, у Дніпра з’явилися три нових побратими – Кельн (Німеччина), Осака (Японія) та Амарилло (США). Найактивніша співпраця з Кельном, каже Володимир Міллер.

“Вони нам надали, напевно, найбільшу кількість, в короткостроковому періоді, допомоги: від машин швидкої допомоги до безлічі генераторів, великих автобусів й медичного обладнання”, – сказав він.

Також допомогу надавало й місто Осака, яке передало Дніпру 6 одиниць транспортної техніки: 3 вантажівки, 2 “швидких” та рятувальну машину.

Від Амарилло, розповідає Володимир Міллер, не очікують потужної фінансової підтримки, адже це досить невелике місто.

Найбільше міст побратимів у Дніпра з Польщею, Китаєм та Грузією – по два. Втім, найбільш активно допомагають польські міста Люблін та Щецин, каже Володимир Міллер. Також, допомагало Дніпру й місто-побратим Кутаїсі з Грузії.

Категорія: Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: