Skip to content

Самса, від якої потечуть слинки: бабусин секрет приготування

Самса – це неймовірно смачна випічка, яка формується, як правило, із тіста та соковитої, ароматної начинки. З простих інгредієнтів ви зможете створити досконалу страву, яка відмінно смакуватиме під час сніданку або навіть вечері. Рецептом ділиться сайт «Наше Місто».

Для тіста знадобиться:

  • борошно пшеничне – 0,5 кг;
  • масло вершкове – 100 г;
  • вода – 250 мл;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • яйце куряче – 1 шт.

Для начинки:

  • фарш м’ясний – 0,6 кг;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • перець чорний мелений – за смаком.

Самса узбецька готується так. Борошно просіяти і додати до нього солону воду. Добре вимісити тісто, щоб не липло до рук, і залишити під плівкою на півгодини. В цей час приготувати начинку. У фарш додати дрібно нарізану цибулю, поперчити й посолити. 

Тісто розкачати й змастити розтопленим вершковим маслом. Скачати з тіста щільну «ковбаску». Розрізати її на 12 частин і з кожної скачати кульку. Відправити кульки з тіста на годину в морозилку. 

Підморожені кульки з тіста розкачати. При цьому має проявитися візерунок з масла. Покласти розкатаний шматочок тіста візерунком вниз, покласти на нього начинку й заліпити кінці у формі трикутника.

Самсу змастити яйцем і випікати на деку з пергаментом 30-40 хвилин при 200 градусах.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: