
Самса – це неймовірно смачна випічка, яка формується, як правило, із тіста та соковитої, ароматної начинки. З простих інгредієнтів ви зможете створити досконалу страву, яка відмінно смакуватиме під час сніданку або навіть вечері. Рецептом ділиться сайт «Наше Місто».
Для тіста знадобиться:
- борошно пшеничне – 0,5 кг;
- масло вершкове – 100 г;
- вода – 250 мл;
- сіль – 1 ч. ложка;
- яйце куряче – 1 шт.
Для начинки:
- фарш м’ясний – 0,6 кг;
- цибуля ріпчаста – 2 шт;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- перець чорний мелений – за смаком.
Самса узбецька готується так. Борошно просіяти і додати до нього солону воду. Добре вимісити тісто, щоб не липло до рук, і залишити під плівкою на півгодини. В цей час приготувати начинку. У фарш додати дрібно нарізану цибулю, поперчити й посолити.

Тісто розкачати й змастити розтопленим вершковим маслом. Скачати з тіста щільну «ковбаску». Розрізати її на 12 частин і з кожної скачати кульку. Відправити кульки з тіста на годину в морозилку.
Підморожені кульки з тіста розкачати. При цьому має проявитися візерунок з масла. Покласти розкатаний шматочок тіста візерунком вниз, покласти на нього начинку й заліпити кінці у формі трикутника.

Самсу змастити яйцем і випікати на деку з пергаментом 30-40 хвилин при 200 градусах.