Skip to content

Двоє синів залишились без батька: в боях загинув відомий футболіст з Дніпропетровщини

Дніпропетровщина втратила ще одного захисника. В боях за Україну загинув відомий український футзаліст, колишній захисник клубу «Титан-Зоря» із Покровського Андрій Петренко. Про це написав на своїй сторінці в Facebook його друг, футзальний тренер Олександр Юзик, повідомляє сайт «Наше Місто».

«Серце зупиняється, мозок перестає сприймати реальність, ноги налиті свинцем і відмовляються рухатися! Боже, як могло так статися, чому не зберіг сина для батьків, люблячого батька для сім’ї, чудову людину, справжнього патріота нашої України? Андрію, ти завжди залишишся в наших серцях, пам’ять про тебе ніколи не згасне, твою футбольну естафету продовжать сини Микита та Макар», – відреагував на загибель друга український тренер Олександр Юзик.

41-річний Андрій Петренко був кандидатом у майстри спорту з футзалу. Відомий своїми виступами за такі професійні клуби, як «Титан-Зоря» з Покровського, дніпровський «Будівел» та ФІНЕК (Дніпропетровська державна фінансова академія).

Петренко був чемпіоном Всесвітніх Студентських Ігор з міні-футболу, які проходили в естонському Тарту, вигравав першість України з футзалу серед ВНЗ та був переможцем Всеукраїнської Універсіади з футзалу у складі команди ФІНЕК.

Петренко ставав чемпіоном України з футзалу серед команд І Ліги у складі «Титан-Зорі» та брав «золото» першості країни серед команд АПК України з колективом із Покровського. Також доходив до Фіналу чотирьох Кубків України.

У 2015-му році захисник завершив професійну кар’єру, проте з футзалом не розлучився, виступаючи на аматорському рівні, і допомагав робити перші кроки своїм синам Микиті та Макару.

Друзі та колеги з «Титану» називали Петренко душею колективу. Він був воїном і на полі, і в житті, тому не зміг залишитись осторонь, коли почалося повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Воював у складі легендарної 81-ї окремої аеромобільної бригади, яка входить до складу Десантно-штурмових військ ЗСУ. Свого часу десантники 81-ї тримали оборону Донецького аеропорту, а після повномасштабного вторгнення знищували ворога в Донецькій та Луганській областях, зокрема в районі Сіверська та Білогорівки, звільняли Лиман.

Але 25 квітня стало відомо, що спортсмен загинув у боях із окупантами на Донбасі.

Слава Герою! Вічна Пам’ять!

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: