Skip to content

Зниклі безвісти військові: як родичам отримати фінансову допомогу

Софія Танченко

Новини Дніпра: Допомога сім'ям зниклих безвісти військових

Війна в Україні триває вже 426 діб. За цей час сотні українських захисників опинилися в полоні у рашистів чи вважаються зниклими безвісти. Згідно з законодавством, рідні таких військових мають право отримувати фінансову допомогу, передає “Наше місто”.

Як пояснив “Відкритому” юрист Володимир Шаблистий, право на грошову допомогу від держави мають його найближчі родичі: повнолітні діти, дружина/чоловік, батьки.

“Якщо військовий зник безвісти в умовах бойової обстановки, то йому продовжує нараховуватися заробітна плата та інші доплати за виконання бойових завдань. Члени сім’ї мають право їх отримати. Для того, щоб отримати відповідну грошову компенсацію, треба звернутись з заявою до командира тої військової частини, де проходив службу певний військовослужбовець. В постанові Кабміну є чіткий перелік документі, які необхідно надати, та як правильно оформити заяву”, – розповів юрист.

Командир має розглянути заяву протягом 15 днів. Протягом цього часу він має з’ясувати, що цей військовослужбовець не є померлим, дезертиром тощо. Якщо виявляться, що військовий дійсно є безвісти зниклим, то заява рідних схвалюється і потім вони можуть отримати грошову допомогу.

Категорія: Важливо, Відео, Війна, Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: