Skip to content

Їдеш вночі трасою і бачиш, як попереду ракета прилітає: водій з Дніпра про евакуацію з гарячих точок

Новини Дніпра: Історія дніпровського водія Юрія Шрама

У березні 2022 року водій міського автобуса Юрій Шрам почав брати участь в евакуаційних рейсах. Тоді він вивозив людей з Харківської області. Згодом географія його поїздок розширилася – Юрій також евакуював людей з Донецької та Запорізької областей. Інколи доводилося розвертатися на півшляху, передає “Наше місто” з посиланням на департамент транспорту.

«Бувало, що не доїжджали до місця призначення. Нас зупиняли, і ми їхали назад через загрозу обстрілу. У цих поїздках постійно треба бути насторожі – від реакції та миттєвих рішень залежить життя. В мене така професія, я завжди відповідаю за пасажирів. Але в гарячих точках далеко не все залежить від тебе», – каже Юрій.

Чоловік не приховує, що страшно бувало у кожній поїздці.

«Це жах, коли їдеш вночі трасою і бачиш, як попереду ракета прилітає. Загалом, в евакуаційних рейсах було важко і фізично, і морально. Люди сідають у твій автобус і ти просто їдеш вперед – швидко та майже без зупинок», – згадує Юрій.

Востаннє в такій поїздці чоловік був восени минулого року. Зараз він працює за кермом автобуса № 136. Загалом у пасажирських перевезеннях чоловік вже 22-й рік. Він зізнається, коли був дитиною та підлітком, особливого потягу до транспорту не відчував. Навіть освіту має геть не пов’язану з цією сферою – за професією він кухар. Але коли отримав водійські права, одразу влаштувався на роботу до автопідприємства.

«Подобається працювати саме в пасажирських перевезеннях, бо є спілкування. Навіть якщо трапляється невдоволений пасажир, це для мене не проблема. У таких випадках намагаюся залагодити конфлікт, заспокоюю людину», – розповідає Юрій.

Хоча водій щодня їздить одним й тим самим маршрутом, кожна його робоча зміна не схожа на попередню. Все завдяки пасажирам – за день чоловік перевозить понад півтисячі людей. Історії трапляються різні, інколи навіть доводиться надавати допомогу людям.

Юрій каже, також не залишиться осторонь, якщо знову знадобиться його допомога у гарячих точках. Готовий вирушати хоч посеред ночі, як це було рік тому.

Категорія: Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: