Site icon Наше Місто

Для комфорту та зручності пасажирів: у Дніпрі біля «Озерки» встановлюють нову зупинку

Новини Дніпра: Біля Озерки встановлюють нову зупинку

У Дніпрі попри всі складнощі воєнного часу продовжується розвиток транспортної інфраструктури. На найжвавіших зупинках громадського транспорту, зокрема – у віддалених від центру частинах міста встановлюють сучасні комплекси зупинки. На кожному з них є дах, який закриє пасажирів від дощу, та лавки, на яких люди похилого віку зможуть сидячи почекати громадський транспорт. Набагато зручніше, ніж стояти під дощем та вітром, пише “Наше місто“.

Загалом зараз у різних частинах Дніпра вже створено 196 сучасних зупинкових комплексів, повідомив Олексій Орєшин, представник комунального підприємства “Транспортна інфраструктура міста”. Причому значну частину з них облаштовано за рахунок інвесторів та меценатів, які готові вкладати кошти у розвиток інфраструктури рідного міста.

Фахівці підрядної організації монтують основу конструкції нового комплексу на жвавій ділянці біля ринку “Озерка”. Сучасна зручна зупинка дуже потрібна багатьом городянам та гостям міста, у тому числі – людям старшого віку, які очікують на громадський транспорт.

“Якщо поставлять – буде добре, якнайбільше таких зупинок! Слава Україні!” – каже нам дніпрянин Володимир, з яким ми поговорили біля Центрального ринку.

При створенні таких зупиночних комплексів фахівці облаштовують піднятий фундамент, щоб за сильних опадів вода не створювала дискомфорт пасажирам. Крім навісу обов’язково ставлять лавки для сидіння. На проїжджій частині за можливості створюють “кишеню” для зручного під’їзду громадського транспорту. Наносять розмітку, яка позначає зупинку. Також як правило встановлюють антипаркувальні стовпчики, щоб автохами, які можуть кинути свої машини будь-де, не створювали труднощів для пасажирів на зупинці.

Зупиночні комплекси, такі як біля ринку “Озерка”, підсвічуються у темний час доби. Поруч розміщується світлове табло із зазначенням дати та часу, також візуалізовані маршрути міського транспорту. На сучасній просторій зупинці зможуть розміститися кілька десятків людей.

“Завдяки створенню таких зупинкових комплексів люди можуть комфортно чекати на транспорт”, – наголошує представник КП “Транспортна інфраструктура міста” Олексій Орєшин.

У найближчих планах – створення ще кількох таких сучасних зупинок у різних частинах Дніпра. Вони зокрема з’являться у верхній частині вул. Робочої, на пр. Миру (Лівобережний-3) та у низці інших важливих транспортних вузлів міста.

Фото Володимира Федорищева.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version