Ніжний, красивий та дуже смачний пиріг з кремом зможе приготувати кожна господиня. Така випічка порадує усю родину і навіть гостей. Адже соковита текстура і солодкий аромат здатні зігріти навіть в дощову погоду. Унікальним рецептом ділиться сайт «Наше Місто».
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт
- Ванілін – 10 г
- Цукор – 100 г
- Соняшникова олія – 50 мл
- М’яке вершкове масло – 50 г
- Розпушувач – 10 г
- Борошно – 340 г
Крем
- Молоко – 400 мл
- Жовток – 1 шт
- Ванілін – 10 г
- Цукор – 60 г
- Кукурудзяний крохмаль – 2 ст.л
- Вершки – 200 мл
- Персики у сиропі – 250 г
- Мигдальні пелюстки
Приготування:
У яйця додаємо цукор, соняшникову олію змішуємо вінчиком. Викладаємо м’яке вершкове масло і змішуємо.
Просіюємо борошно, додаємо розпушувач і змішуємо руками. Відрізаємо невеликий шматок, загортаємо у пакет і ставимо у морозилку на 20 хв.
Другий шматок викладаємо у форму 24 см, формуємо бортики та забираємо в холодильник на пару хвилин.
У сотейник наливаємо молоко, додаємо жовток, цукор, ванілін, кукурудзяний крохмаль та перемішуємо.
Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Наливаємо підсолоджені вершки та перемішуємо.
Вкладаємо персики в сиропі (дрібно нарізані) і перемішуємо. Викладаємо масу у форму і злегка загинаємо борти.
Натираємо на великій терці маленький шматок тіста і посипаємо пелюстками мигдалю.
Випікаємо 25 хв, при 180 градусах.
Смачного!