
У Дніпропетровські області перевірили якість питної води, щоб визначити, наскільки вона безпечна. Фахівці Дніпропетровського ОЦКПГ МОЗ у період з 14 по 20 квітня дослідили 223 проби питної води на мікробіологічні та фізико-хімічні показники. Про результати відзвітували на своєму офіційному сайті, повідомляє сайт «Наше місто».
За мікробіологічними показниками всі досліджені проби води відповідають встановленим нормативам.


Більшість фізико – хімічних показників залишається на рівні багаторічних значень, окрім органолептичних показників ( смак, присмак, кольоровість, каламутність), значення яких погіршились у зв’язку з весняним паводком та підтопленням територій.
ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» на період воєнного стану, враховуючи нестабільність та можливість виникнення різних непередбачуваних ситуацій, в тому числі і на системах водопостачання, і тим більше наразі в умовах весняного паводку та підтопленням деяких територій, продовжує рекомендувати населенню області вживати лише кип’ячену або питну доочищену фасовану воду для збереження здоров’я і профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань.