Site icon Наше Місто

«Дніпро Квітучий»: в Дніпрі продовжують озеленювати полігон побутових відходів «Правобережний»

«Дніпро Квітучий»: в Дніпрі продовжують озеленювати полігон побутових відходів «Правобережний»

Директор департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Семенко Олег в рамках чергування по місту перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо озеленення міста у рамках загальноміської акції «Дніпро Квітучий».

Комплекс раціонального використання та зберігання побутових відходів «Правобережний» у Дніпрі – один із найсучасніших полігонів в регіоні. Тут зберігають тверді побутові відходи у спеціальних котлованах, дно та стінки яких ізольовані гідроізоляційними матеріалами. Це виключає забруднення ґрунту та ґрунтових вод.

Відсутність рослинного покриву на сміттєвих полігонах може сприяти деградації ґрунту та посиленню забруднення повітря. Тому в рамках загальноміської акції КП «ЕКО Дніпро» спільно з департаментом екологічної політики ДМР сьогодні продовжують  висадку алеї.

Всі насадження підбираються відповідно до особливих потреб, аби вони прижились. Сьогодні висаджено близько 20 як листових, так і фруктових дерев. До робіт були залучені працівники КП «ЕКО Дніпро» та керівництво департаменту екологічної політики ДМР.

«Висаджуємо дерева по дорозі на четвертий пусковий комплекс, аби дерева були, як з лівої, так і з правої сторони. Алею продовжуємо висаджувати вже 3 роки поспіль, все приживається»,- говорить директор КП «ЕКО Дніпро».

Наявність зелених насаджень на  полігоні сприяє вбиранню токсичних речовин з ґрунту та забезпечує екосистемні функції, такі як: збереження біорізноманіття та регулювання клімату.

«Як бачимо, все, що висадили в минулі роки – прижилось. Продовжуємо працювати, аби через кілька років тут вже була повноцінна зелена алея»,- поділився Олег Семенко.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version