Запечені у духовці котлети нікого не залишать байдужим! Такі котлетки виходять м’які й соковиті, з апетитною рум’яною скоринкою – нічим не гірші, ніж ті, що обсмажені на сковорідці. Унікальним рецептом ділиться сайт «Наше Місто».
Інгредієнти:
- м’ясо (свинина + яловичина) – 1 кг.
- білий хліб або батон – 120 г
- цибуля – 1 шт.
- часник – 4 зубчики
- сіль, перець – за смаком
- вода у фарш – 150 мл.
- рослинна олія
Приготування:
Нам знадобиться м’ясо, цибуля та часник. Чорний учорашній батон заливаємо холодною водою, нехай розмокає.
Прокручуємо все на м’ясорубці – один кілограм м’яса, одну цибулину та 4 зубчики часнику. Потім віджимаємо від зайвої води батон і теж пропускаємо через м’ясорубку.
В отриманий фарш всипаємо сіль та чорний мелений перець. Перемішуємо, додаємо приблизно 150 мл холодної води.Це одна маленька хитрість для того, щоб блюдо вийшло соковитим. І добре вимішуємо.
Дно форми змащуємо олією і приступаємо до формування котлет.
Сформовані котлети змастіть олією чи вершковим маслом. Ставимо в наперед розігріту духовку до 220 градусів без конвекції на 30 хвилин.
Потім дістаємо, підливаємо ще трохи води та ще на 10 хвилин у духовку. Скільки їх готувати дивіться самі, адже духовки у всіх різні.
У результаті виходять дуже смачні і соковиті котлетки. Подати таку страву можна з будь-яким гарніром – доречні овочі, рис, гречка чи картопляне пюре.
Смачного!