Skip to content

На аромат збіжаться сусіди: рецепт рум’яних та соковитих котлет у духовці

Запечені у духовці котлети нікого не залишать байдужим! Такі котлетки виходять м’які й соковиті, з апетитною рум’яною скоринкою – нічим не гірші, ніж ті, що обсмажені на сковорідці. Унікальним рецептом ділиться сайт «Наше Місто».

Інгредієнти:

  • м’ясо (свинина + яловичина) – 1 кг.
  • білий хліб або батон – 120 г
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • сіль, перець – за смаком
  • вода у фарш – 150 мл.
  • рослинна олія

Приготування:

Нам знадобиться м’ясо, цибуля та часник. Чорний учорашній батон заливаємо холодною водою, нехай розмокає.

Прокручуємо все на м’ясорубці – один кілограм м’яса, одну цибулину та 4 зубчики часнику. Потім віджимаємо від зайвої води батон і теж пропускаємо через м’ясорубку.

В отриманий фарш всипаємо сіль та чорний мелений перець. Перемішуємо, додаємо приблизно 150 мл холодної води.Це одна маленька хитрість для того, щоб блюдо вийшло соковитим. І добре вимішуємо.

Новини Дніпра: рецепт котлет у духовці - Наше Місто


Дно форми змащуємо олією і приступаємо до формування котлет.

Сформовані котлети змастіть олією чи вершковим маслом. Ставимо в наперед розігріту духовку до 220 градусів без конвекції на 30 хвилин.

Потім дістаємо, підливаємо ще трохи води та ще на 10 хвилин у духовку. Скільки їх готувати дивіться самі, адже духовки у всіх різні.

У результаті виходять дуже смачні і соковиті котлетки. Подати таку страву можна з будь-яким гарніром – доречні овочі, рис, гречка чи картопляне пюре.

Смачного!

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: