Skip to content

Метеор, супутник чи НЛО: що відомо про спалах над Києвом на ранок 20 квітня

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Спалах у Києві 19 квітня

Ввечері 19 квітня мешканці Києва та області стали свідками незвичного явища – у небі помітили яскравий спалах. Соціальні мережі одразу вибухнули здогадками – від роботи ППО до зафіксованого НЛО, повідомляє “Наше місто”.

Близько 22:30 мешканці Києва та області стали свідками потужного яскравого спалаху та гучного звуку, який його супроводжував.

Пізніше почали з’являтися перші коментарі від представників влади. У Київській міській військовій адміністрації заявили, що попередньо причиною спалаху стало падіння супутника NASA. Вранці 20 квітня представники NASA цю інформацію спростували.

Інцидент у Києві співпав з іншою подією – очікуваним падінням супутника RHESSI, який з 2002 по 2018 роки вивчав викиди енергії та плазми на Сонці. Після виведення з експлуатації він ще 5 років перебував у відкритому космосі. Експерти спрогнозували приблизний час падіння о 4:30 за Києвом 20 квітня, однак є похибка – плюс-мінус 16 годин. Тому спалах у небі над Києвом вписувався у цей часовий проміжок.

Освітній проєкт про космос Alpha Centauri опираючись на дані сайту Satflare відзначив, що супутник не міг впасти над Україною, оскільки траєкторія його руху зовсім інша – від Океанії через Південну Америку до Африки, звідти – на Близький Схід та до Китаю, а далі знову до Океанії. Тобто найближче до нас цей супутник тоді, коли пролітає над Саудівською Аравією та Іраком.

На даний момент існує ще і версія про падіння метеориту. Офіційної та остаточної інформації про дивне явище наразі немає. 

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: