Хачапурі – національна грузинська страва, яку легко можна приготувати самостійно. І якщо ви не любите замішувати тісто, є і більш простий спосіб порадувати близьких смакотою. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на ProstoWay.
Інгредієнти
- листкове тісто — 450 г;
- сир — 200 г;
- кисломолочний сир — 100 г;
- яйце — 1 шт.;
- сіль;
- кунжут.
Приготування
Для початку приготуємо начинку. Потрібно змішати кисломолочний сир, натертий твердий сир, сіль та яєчний білок.
Ледь розморожене листкове тісто потрібно розкачати. Треба вирізати квадратики. В центр кожного з них покладіть начинку. Щоб це було легше робити та вона не розпадалася, зробіть сирні кульки. Тоді по кульці в центр квадрата легше покласти. Тепер змастіть краї по периметру водою. Зчіпіть протилежні кінці квадрата, щоб в результаті всі чотири опинилися в пальцях. Защіпніть всі шви.
Змастіть поверхню жовтком. За бажанням можете присипати кунжутом. Поставте випікатися в духовку. Температура 180-200 градусів, час — 15 хвилин. Смачного!