Українські господині дуже часто стикаються з такою проблемою, як жучки в борошні. Тоді його доводиться викидати у смітник. Але є кілька простих порад, за допомогою яких можна позбутися цих шкідників, передає «Наше місто».
Чому з’являються жучки в борошні
Якщо в борошні або будь-якій крупі ви виявили жучків то, швидше за все, їх яйця були в продуктах харчування вже на момент покупки. Починають жити жуки там з причини елементарного недотримання простих правил по зберіганню або транспортуванню харчових продуктів, а також їх фасування.
Чи можна використовувати борошно, в якому завелись жучки
Ці комахи поїдають і псують харчові запаси в будинку. Відповідно, продукти їх життєдіяльності, які згодом залишаються в борошні, при потраплянні в людський організм під час вживання їжі, можуть спровокувати різні шлунково-кишкові розлади і сильні алергічні реакції.
Як позбутися жучків в борошні
Для початку треба оцінити ступінь “зараження” продукту комахами: якщо жуків в борошні велика кількість, то в цьому випадку нічого не можна вдіяти і його доведеться викинути.
Якщо жуків небагато, то є хороший спосіб для очищення борошна від комах. Борошно можна спробувати “врятувати”, але на ваш страх і ризик. Треба очистити борошно від всіх дорослих особин жуків. Потім потрібно ретельно просіяти продукт і перебрати його вручну.
Важливо провести температурну обробку борошна: можна заморозити його на кілька днів в морозилці або прогріти в духовці (достатньо буде півгодини при температурі близько 50 градусів).
Для уникнення повторної появи жуків в продуктах після обробки їх треба зберігати в герметичних скляних, пластикових або жерстяних ємностях.