Site icon Наше Місто

18 квітня Феодула-вітрогона: чому в цей день треба влаштовувати велике прання

18 квітня Феодула-вітрогона - Наше Місто

Народне свято 18 квітня називається Феодулів день або Феодул-вітрогон. Вважається, що на Феодула тепла, але вітряна погода. За традицією, сьогодні починають велике прання, а речі вивішують на вулиці, щоб їх обдуло вітром. В давнину вірили, що святий Феодул наділяє випрані речі цілющими властивостями, а їхніх власників оберігає від хвороб, повідомляє сайт «Наше місто».

Яке церковне свято 18 квітня

Церковне свято 18 квітня – день пам’яті день пам’яті Феодула читця. Мученик Феодул та його учитель Агапод жили у Фессалоніках у часи правління Діоклетіана та Максиміана. Обоє мучеників: і молодий, і старець, вели благочестиве життя.

Яке сьогодні свято в Україні та світі

В Україні 18 квітня святкують День заснування Товариства Червоного Хреста. Цього дня у 1918 році у Києві було організовано перший з’їзд товариства.  Товариство Червоного Хреста є добровільною гуманітарною організацією, що має на меті допомагати людям та захищати людське життя. Створили організацію у часи Першої світової війни. Тоді вона займалася будівництвом військових шпиталів.

За народними повір’ями:

Що не можна робити

Сьогодні не можна вживати спиртні напої, лихословити і лаятися з домашніми, відкривати вікна. Варто утриматися від будівельних робіт та інших фізичних робіт.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version