Skip to content

Вчителька проводила урок російською: у Дніпрі прокоментували інцидент в 126-й школі

Софія Танченко

Новини Дніпра: Мовний скандал у школі №126

У школах ще інколи виникають скандали через мовне питання. Такий на днях стався і в Дніпрі, в школі №126. Скандальну історію у соцмережах розповіла мама однієї з школярок Олена Юхимчук, передає «Наше місто».

Жінка розповіла, що вчителька математики, вона ж і класний керівник, почала вести урок російської мовою. Навіть коли учні звертались до неї українською, вона все одно відповідала їм мовою ворога. Далі вона періодично говорила то українською, то російською.

Олена вирішила втрутитися в освітній процес і зробити вчительці зауваження стосовно мови. На що та, за словами мами школярки, сказала: “Це моя рідна мова, і урок я ще не почала, і взагалі ви не маєте права приєднуватись до уроку.” Після цього вона відключила їх від конференції.

Журналісти «Наше місто» вирішили розібратись в ситуації та звернулись за коментарем до департаменту гуманітарної політики.

Як повідомила нам начальниця відділу освітньої діяльності управління освіти департаменту гуманітарної політики Клявченко Світлана, відповідно до вимог чинного законодавства, мовою освітнього процесу є державна мова, тобто українська. Тому спілкування в закладах освіти має відбуватися лише українською. Не залежно від того, чи це урок, чи це перерва.

Новини Дніпра: Мовний скандал у школі №126

«На жаль, у нас ще трапляються випадки порушення мовного законодавства. На сьогодні зафіксовані такі випадки у юридичному ліцеї, а також у спеціалізованій школі з поглибленим вивченням французької мови №126. Ми поспілкувалися з керівниками цих закладів для того, щоб з’ясувати, що насправді трапилось. Оскільки інформація про ці інциденти почала поширюватись у соцмережах учасниками освітнього процесу. Факти порушення мовного законодавства підтверджені. Будуть прийняті відповідні міри», – розповіла Світлана Клявченко.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: