Skip to content

Пережити Великоднє застілля: як святкувати без шкоди для здоров’я

Ксенія Куземко

Якщо ви дотримувалися посту, то вийти з нього і пережити великоднє застілля без шкоди для здоров’я — складне завдання. Серед можливих ускладнень в цей час найчастіше трапляються розлади травлення, панкреатит, а також загострення хронічних хвороб. Як пережити застілля на Великдень і не нашкодити здоров’ю – читайте в матеріалі «Наше місто».

Пам’ятайте про те, що відчуття ситості приходить не відразу, а приблизно через 40 хвилин після початку трапези. Важливо харчуватися часто і невеликими порціями. Як варіант, під час застілля можна прийняти препарат, що містить ферменти, але все ж найкращим варіантом буде просто вчасно зупинитися.

Вживати алкоголь слід зі знанням міри. Найкращим вибором для святкового столу на Великдень буде червоне сухе вино, оскільки воно містить природні антиоксиданти. Однак випивати відразу більше келиха не варто. Їжа з високим вмістом жирів підійде тим, хто збирається вживати більш міцні напої, оскільки це зменшить швидкість всмоктування алкоголю. Прийняття аперитиву приблизно за годину до початку святкування дозволить запобігти сп’янінню, оскільки ферментні системи печінки зможуть підготуватися до розщеплення алкоголю.

Кожна людина повинна розуміти, що навіть за святковим столом не варто їсти все підряд, і за один прийом їжі слід з’їдати не більше індивідуально допустимого обсягу, який в середньому становить близько 350–400 г.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: