Site icon Наше Місто

Чому на Великдень не можна ходити на цвинтар: що чекає порушників

Великдень – одне з найважливіших свят в православному календарі. Для віруючої людини цей день символізує перемогу вічного життя над смертю. Є у віруючих і інша традиція. У день Воскресіння Христового православні відправляються на кладовище. Однак чи можна на Пасху йти на цвинтар — читайте в матеріалі сайту «Наше Місто».

За твердженням священнослужителів, традиція виникла в народі і не має нічого спільного з православ’ям. Багато християн впевнені в тому, що в Великдень необхідно відвідувати могилки померлих родичів. Церква ж виступає проти цього звичаю і не рекомендує православним відвідування кладовища у Великодню неділю. Для заборони є цілком серйозна підстава.

«Великдень – день перемоги життя над смертю. Тому треба відкласти поминання та походи на кладовище до Радониці, а Світлу Седмицю присвятити тому, щоб ділитися радістю з рідними», – розповів священнослужитель.

Якщо ж, все ж таки, є бажання відвідати кладовище у це велике свято, то не варто сумувати й плакати. Адже це день, коли варто радіти та веселитися. Що зовсім недоречно на території для поховання померлих.  Краще відвідати могили померлих родичів у так звані Проводи або Радоницю. Головним днем Радониці є вівторок. У цей день вперше після Великодня у церквах служать панахиду.

В народі прийнято приносити померлим частування – паски та крашанки, а також солодощі, випічку. Також на могилах влаштовують поминальний обід. Церква не схвалює цю традицію і закликає не носити їжу на кладовища. Однак і не засуджує її однозначно. Натомість закликає вірян присвятити день молитвам за душі померлих.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version