Site icon Наше Місто

У Дніпрі докладають максимум зусиль, щоб під час аномальних дощів місто не потерпало від затоплень

У Дніпрі докладають максимум зусиль, щоб під час аномальних дощів місто не потерпало від затоплень - Наше Місто

У Дніпрі продовжують докладати максимум зусиль, аби під час аномальних дощів місто не потерпало від затоплень. За завданням міського голови Бориса Філатова з початку року комунальниками прочищено понад 1000 дощоприймачів та колодязів, та понад 3,5 км колекторів та водовідвідних канав. Відремонтовано понад 300 дощоприймачів та 150 м колекторів. Роботи проводяться паралельно по декількох напрямках, повідомляє сайт «Наше місто».

Зокрема комунальники майже виконали аварійні роботи на просп. Слобожанському, які довелось розпочати через те, що на проїжджій частині просів ґрунт. Рух проспектом довелось звузити, а комунальникам – розрити яму, аби знайти причину просідання. Тут організована схема руху, яку ми затвердили разом з поліцією.

“А це так званий привіт з Радянського Союзу. Великі радянські будівники коли будували цей зливний колектор чомусь забули прокласти 12 м труби зливового колектору на ділянці між дощоприймачем та оглядовим колодязем. Тобто в черговий раз ми бачимо, що на мапі труба є, а фактично її ніколи й не було, і вода просто йшла в землю. Зараз ми проклали ці 12 м труби. Питання вирішили”, – розповів Михайло Лисенко.

Комунальники вже змонтували відсутню ділянку колектору та провели бетонування основи та герметизацію з’єднань. Після чого проведено засипання зони робіт з ущільненням та замиванням. Верхню частину дорожнього полотна тимчасово вкрито шлаком товщиною 50 см. При настанні сприятливих погодних умов буде проведено асфальтування зони проведення робіт.

Окрім цього на даний час виконуються роботи з промивання зливового колектору каналопромивною машиною Ford Cargo, що обладнана потужними насосами для промивання колекторів: 520 атм та 250 атм. Роботи з промивання відновленої ділянки колектору заплановано виконати сьогодні до кінця дня. Після цього мережа зливової каналізації буде працювати повною мірою.

Категорія: ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version