Skip to content

У червні частина пенсіонерів отримає доплату 3,5 тисячі: кого стосується

надбавки до пенсій

У квітні було проведено перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам. Проте збільшені виплати вони ні у цьому місяці, ні у наступному не отримають. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на заяву директора Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг ПФУ Олени Охріменко. 

«Перерахунок працюючим пенсіонерам пенсій здійснений з 1 квітня, як це і передбачено законодавством. Проте проіндексовані виплати вони зможуть отримати тільки в червні, разом з доплатою за квітень і травень», – сказала Охріменко.

За її словами, це пов’язано з тим, що при перерахунку слід врахувати всі місяці роботи, у тому числі й перший квартал поточного року. Проте роботодавці складають звіти за перший квартал майже до середини травня. Тому перерахувати пенсії можна буде лише тоді, коли дані про сплату страхових внесків надійдуть до електронного реєстру.

Розміри надбавок до пенсій будуть різні. Все залежить від стажу, який є у працівника, та від початкового розміру пенсії, яку він отримує.

Наприклад, якщо пенсіонер отримує щомісяця близько 7000 гривень та має не менше 35 років стажу, то у нього місячна надбавка до пенсії становитиме близько 1,2 тис. грн. А це означає, що за три місяці вони отримають понад 3,5 тис. гривень надбавки до пенсії.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: